• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
TkMM Cumhurbaşkanlığı seçimleri için toplanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Her ilde farklı kesimleri bir araya getirerek fikir alışverişinde bulunulmasını sağlayan ve bu fikirleri TBMM’ye taşıyan Türkiye Küçük Millet Meclisi (TkMM), bu ay Cumhurbaşkanlığı seçimleri münasebetiyle bir toplantı düzenleyecek.

Katılımcılar toplantıda, Cumhurbaşkanı adayları AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP ve MHP’nin çatı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu ile HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a imzalatmak üzere ‘10 istek formu’ doldurulacak.

Diyarbakır küçük Millet Meclisi (DkMM) Koordinatörü Eyüphan Kaya, söz konusu toplantı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Seçim önceleri milletvekilleri adayları ve büyükşehir belediye başkan adaylarına imzaladıkları ‘10 istek formunu’ bu sefer de Cumhurbaşkanı adaylarına hazırlamak için temmuz ayında bir toplantı yapacak. “10 İstek tablosu” şu anda sivil toplum örgütleri başkanlıklarına gönderilmiş durumda olup en geç 12 Temmuz’a kadar yapılacak bir istişare toplantısıyla Diyarbakır küçük Millet Meclisi (DkMM) ortak tablosu haline gelecek. 22 ilden gelen tablolar da ayın 15’ine kadar Türkiye on istek ortak tablosu haline getirilip Cumhurbaşkanlığı adaylığını ibraz eden üç adayın bir arada olduğu bir toplantıda huzurlarında okunup imzalarına sunulacaktır.” ifadelerine yer verdi. (Hamza Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir