• DOLAR 32.5
  • EURO 34.58
  • ALTIN 2477.742
  • ...
KPSS soruları adayları zorladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Öğretmenlik ve kamu kadroları için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (KPSS) pazar ayağının ilk oturumu sona erdi. Sınavdan çıkan bazı adaylar, soruların geçen yıla oranla daha zor, bazıları ise kolay olduğunu söyledi.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından tüm yurt genelinde yapılan KPSS’nin 5-6 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen lisans düzeyi oturumunun pazar ayağının ilk oturumu sona erdi. Adaylara hukuk, iktisat, işletme, maliye ve muhasebeden 30’ar soru sorularak 160 dakika süre tanındı. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gümüşsuyu Kampüsü’nde sınav süresinin sona sermesiyle adaylar sınav salonlarını terk etti. Sınavdan çıkan memur adayları, soruların 2 sene önceki sınava oranla daha zor olduğunu belirtti. Sınava giren adaylardan biri, soruların geçen yıla oranla daha kolay olduğunu belirterek, "Beklediğimden iyi geçti. Geçmiş sorulara göre biraz daha basitti" dedi.

Bir başka aday ise sınavın geçmiş senelere nazaran zor olduğunu ifade ederek, "2 sene öncesine göre biraz daha zordu. Biraz zorlandım, bir şeyler yaptım ama ne olacağını tam kestiremiyorum. Artık geçmişte öğrendiklerimizle yaptık" ifadelerini kullandı.

Saat 14.00’de öğleden sonra oturumuna girecek olan adaylara, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi, uluslararası ilişkilerden 30’ar soru yönetilerek 160 dakika süre tanınacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir