• DOLAR 32.575
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2434.47
  • ...
Oturma Eylemi Yapan Anneler İçin Yeni Çadırlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Çocukları PKK tarafından dağa kaçırıldığı için Dağkapı Şeyh Said Meydanı’nda oturma eylemi yapan ailelerin eylemi devam ediyor. 

Bir ayı aşkın süredir eylemlerine devam eden aileler için Ankara İnanç Platformu tarafından ısı yalıtım özelliğine sahip yeni çadırlar getirildi. İçlerine klima bırakılacak çadırların, aileleri aşırı sıcaklardan koruması sağlanacak.

Diyarbakır’daki aşırı sıcaklardan dolayı ailelere yardımcı olduklarını belirten Ankara İnanç Platformu Temsilcisi Soner Kartal, annelerin en kısa zamanda evlatlarına kavuşmalarını temenni etti.

Oturma eylemi yapan anneleri düşündükleri için böyle bir yardım yaptıklarını aktaran Kartal, “Diyarbakır’a geldiğimizde ailelerin çadırlarının güneş sıcaklıklarını geçirdiğini gördük. Heyetimizle birlikte duyarlı halkımızın desteğiyle klimalı çadır ayarlamayı düşündük. Şu anda çadırları kurduk. Yarın da klimaları takacağız. Klimalar monte edildiğinde bu çadırlar serin olacak.” şeklinde konuştu.

Torunu PKK tarafından dağa kaçırılan 19 yaşındaki Muhammed Emin Önalan’ın dedesi Sabri Önalan, oturma eylemi yapan aileler adına açıklama yaparak kendilerine yapılan yardımlardan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

(Hamza Adiyaman - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir