• DOLAR 32.585
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2495.217
  • ...
Sıcaktan bunalan vatandaşlar, soluğu camilerde alıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN-  Kızıltepe İlçesi'nde 50 dereceyi aşan sıcaklardan bitkin düşen oruçlu vatandaşlar, serinlemek ve dinlemek için soluğu camilerde alıyor. Camilerde kimisi namaz kılarken  aynı yerde uyuyan vatadaşlarlar ilginç görüntüler oluşturuyor. 
 

Kızıltepeliler, sıcaklardan korunmak için park ve yeşil alanlarda serinleyemeyince, camilere sığınıyor.

Kızıltepe ilçe merkezinde birçok camide ve özellikle de çarşı merkezindeki Yeni Camii ve Hacı Mahmut camisinde namaz kılmak için gelenler, camide uzanarak uyuyanları görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Bazıları ise namaz kılacak yer bulamadıklarından, uyuyanların arasında namazlarını kılmak zorunda kalıyor.

Günün en sıcak saatlerinin yaşandığı 13.00 ile 16.00 saatleri arasında bitkin düşen oruçlu vatandaşlar, camilerin içinde, duvar ve pencere kenarlarına uzanarak zamanlarını geçiriyor.

Aşırı sıcaklar nedeniyle özellikle çarşı merkezinde bulunan serin camileri tercih eden vatandaşlar,  " Yaklaşık 18 saat niyetli kalıyoruz. Haliyle hem işyerlerimiz hem de dışarısı çok sıcak olduğu için, namazdan önce camiye geliyoruz. Namaz vaktinde ibadetimizi yaptıktan sonra, ikindi vaktine kadar camide dinleniyoruz. " dediler. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir