• DOLAR 32.335
  • EURO 35.062
  • ALTIN 2308.378
  • ...
Eylemler nedeniyle cemaat camide mahsur kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Silopi ilçesinde Dicle Elektrik Dağıtım şirketini (DEDAŞ) protesto olayları  iftar sonrasında yer yer başlayarak ilçe geneline  yayıldı. Eylemlere katılan kalabalık  gruplar DEDAŞ binasının önünde  toplanarak yolu kapattı. Polis, eylemcilerin taşlı  saldırılarına  biber gazı ve tazyikli su ile karşılık verdi.

Bu sırada olayların yaşandığı  yere 30 metre yakında bulunan Nur camisinde de teravih namazı kılınmakta iken, kalabalık sesleri  engellemek maksadıyla caminin  kapı ve pencereleri kapatılarak zor şartlarda  teravih namazı zar zor kılındı.

Namaz bittikten sonra ise cemaat camide mahsur kaldı. Kadın ve erkeklerden oluşan yaklaşık 150 kişilik cemaat, atılan biber gazları  nedeniyle dışarıya çıkıp evlerine gidemedi. Bunun üzerine cami imamı Mehmet Nart 155 polis merkezini arayarak cami cemaati ile birlikte zor durumda olduklarını ve cemaatin eve gidemediğini bildirdi. Cemaatten bazı kişiler de Emniyete telefon  ederek şikayetlerini dile getirdi.

 Emniyetin ekiplerini bölgeden geri çekmesiyle olaylar bir süre duruldu ancak, atılan biber gazları etkisini uzun süre devam ettirdi. Yaklaşık yarım saat mahsur kalan cemaat evlerine güçlükle  gidebildi.

Dünkü olaylardan da nasibini alan cami cemaati, dün atılan biber gazlarının camiye elektrik veren trafonun içerisine düşüp yakması  sonucunda da cami  elektriksiz kalmış ve teravih namazı kılınamamıştı.

Nur Camii imamı Mehmet Nart, meydana gelen olayların cami cemaatini zor durumda bıraktığını belirterek, yetkililerin duruma bir çare bulmalarını aksi taktirde Ramazan ibadetlerinin aksayacağını söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir