• DOLAR 32.352
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2308.306
  • ...
Karayılan`ın IŞİD Korkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRKZ -  IŞİD`in girdiği her yeri adeta talan ederek ve önüne katıp sürerek sürdürdüğü Irak`taki kirli savaşın Suriye ayağında da bu ateş giderek yayılıyor.

Suriye Kürdistan`ının en küçük parçası Kobané`yi her taraftan saran IŞİD`in Kobané`yi eline geçirme sinyalleri vermesi Murat Karayılan`ı telaşlandırdı.

PKK, dilinden anlayan biri ile karşı karşıya

Karayılan ANF üzerinden verdiği demeçte Kobané`nin düşmesi durumunda Kürtlerin bölgedeki güçlerinin ellerinden gideceğini iddia ederek  bu konuda tüm Kürdistani oluşumları birlik olmaya çağırdı.

Bu güne kadar gerek PKK gerekse de PYD çatısı altında kendileri dışında ki hiçbir oluşumu hoş karşılamayan ve ortadan kaldırmak için zaman zaman kendileriyle savaşan PKK, kendi dilinden anlayan IŞİD gibi bir örgüt ile karşı karşıya kalınca, daha düne kadar dışladığı ve kendisine biat etmeye çağırdığı Kürdistani oluşumlara adeta yalvarırcasına hawar etmeye başladı.

Bu onur ve şeref başta Kürd / Kürdçülük  edebiyatı üzerinden siyaset yapanları bekliyor

IŞİD`le mücadeleye halkın örfi duyguları üzerinden hitap ederek, Kürdlerin geleneğindeki HAWAR geleneği üzerinden seslenen ve bu HAWAR`a karşı " Eğer birisi gitmezse onun onuru ve şerefi kalmazdı. Her onur ve şeref sahibi olan kişi, çağrı yapıldığı zaman gitmeliydi." ifadesiyle birazda ajite eden Karayılan`ın çağrısına Kürd / Kürdçülük  edebiyatı üzerinden siyaset yapanların, bu onur ve şerefi talep babında ne derece iltifat edeceği merak konusu.

Bir HAWAR`da Barzaniye

Olayı duygusal bir zemine çekerek ve bir derecede çaresizliklerini gözler önüne sererek yardım dilenen Karayılan`ın bir HAWAR çağrısı da daha düne kadar Türk hükümetinin ajanı ve Kürd milletinin haini olarak ilan ettikleri Mesut Barzani`ye oldu.

`Bugün Kobanê yarın Kerkük diyebilirler` sözüyle üstü kapalı Barzani`yi IŞİD`e karşı iş birliğine çağıran Karayılan, " Bugün Rojava’nın sorunları PYD ve El Parti’yi çok çok aşmıştır. Rojava’nın sorunları artık ulusal bir sorundur. Artık orada ulusal bir tutum gerekmektedir. Eğer yarın Kobanê’de yüzlerce ya da binlerce ölüm yaşanırsa, hepimizin vicdanı sızlar. İnanıyorum sizinki de sızlar. Bunun için artık Rojava üzerindeki ambargonun kaldırılması gerekiyor. Bu Rojava-Başur (Güney) arasındaki engel artık kalkmalı. Artık bu halka sahip çıkalım. Bütün partiler ortaklaşmalı, birleşmeli ve ortak yönetmeli." ifadelerini kullanarak, PKK`nin burnu havada eski kibirli tavrını yerlere sermiş gibi görünüyor.

Müslümanların Filistin hassasiyetini Araplara mal edecek kadar cahil

Kobané`nin durumunu Filistin ile kıyaslayan Karayılan, Koban`e için Kürtlerden hassasiyet isterken, Arapların Filistin`e karşı duyduğu hassasiyeti istedi. Ancak dünyada kendi milletine ve kendinden olan bir topluluğun bu kadar pervasızca katledilmesine karşı bu kadar sessiz ve lakayt kalan milletin yine Araplar olduğunu, belli ki Karayılan ya görmüyor, ya da Müslümanların Filistin hassasiyetini Araplara mal edecek kadar cahil. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir