• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.65
  • ...
Çuvaldaki Bedene Soruşturma İzni Yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vanlı Abdullah Taş`ın şubat ayında sırtında çuvalla ölü bebeğini taşıdığını gösteren fotoğrafla gündeme gelen olayla ilgili açılan soruşturmada, Van Valiliği ailenin tepkisini çeken bir karara imza attı.

Van Valiliği 112 Acil Sağlık Hizmetleri, İl Özel İdaresi ve Karayolları 11`inci Bölge Müdürlüğü ve jandarma kurumlarının soruşturulmasına izin vermedi.

Doğan Haber Ajansı`na göre valilik geçen ay bu kararı verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan ailenin avukatı Murat Timur karara itiraz edeceklerini söyledi.

Timur`un açıklamasına göre, Valilik bu kararına "Eğer Karayolları yola çıkmış olsaydı, yer yer iki metre kar vardı onun açılması ertesi güne kalırdı. Helikopter kaldırılmış olsaydı, o da gidemezdi. Hava şartları kötüydü. Görevli memurlara da isnat edilecek kusur bulunmamaktadır" gerekçesini sundu.

"Hukukta olasılıklar üzerinden değerlendirme olmaz"
Ancak "Bir suç varsa bir amirden soruşturma izni alınır" diyen Timur karara tepki gösterip, "Olasılıklar üzerinden sonuca ulaşılmıştır. Hukukta olasılıklar üzerinden bir değerlendirme söz konusu olamaz. Burada bir kişinin ölümüyle ilgili ciddi bir ihmal söz konusu. Bölge İdare Mahkemesi`nden vicdanları rahatlatacak bir karar vermesini bekliyoruz" dedi.

Van`ın Gürpınar ilçesine bağlı Yalınca köyünün Çalık mezrasında yaşayan 1,5 yaşındaki Muharrem Taş, yolların kardan kapalı olması nedeniyle hastaneye kaldırılamayarak hayatını kaybederken Muharrem`in cenazesi de ailesi ve yakınları tarafından çuvalla Yalınca köyüne, ardından da araçla Van`a getirilmişti.

Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Muharrem`in ölümüyle ilgili olarak, "İdari soruşturma başlattık. Sağlık Bakanlığı da başlatmış. Bir hata, basiret bağlanması söz konusu. İzahı yok" demişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir