• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2498.054
  • ...
Erdoğan İlk Mitingini Samsun`da Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

HABER MRK - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayı olarak ilk mitingini Samsun`da düzenledi. Konuşmasında sık sık muhalefete yüklenen Erdoğan, “CHP, ‘Cumhurbaşkanlığı siyasetin dışından olsun’ dedi, yanına MHP’yi de aldı, bazı zavallı figürleri de aldı. CHP, MHP cumhur reisi seçmenin değil statükoya bekçi seçmenin derdindeler."şeklinde konuştu.

 

 

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi mitinglerine Samsun’da başlayan Başbakan Recep Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı seçim mitingimizi Samsun’da başlatıyoruz. Samsun’dan bismillah diyoruz, Türkiye adına kutlu bir yolculuğu Samsun’dan başlatıyoruz. Allah yolumuzu, bahtımız açık etsin inşallah.”dedi.

 

Başbakan’ın Samsun mitinginden öne çıkan bazı başlıklar:

“Biz bu yola çıkarken kefenimizi giyerek çıktık”

Konuşmasına geçmiş dönemde Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı sürecini hatırlatarak devam eden Erdoğan, “2007 yılında 11. Cumhurbaşkanını seçmek için hazırlıklara başladık. TBMM’de en çok vekile sahip bir parti olarak adayımız şu anki cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ü sunduk. Her şey anayasaya uygundu. Nasıl Sayın Demirel, Sayın Sezer seçildiyse biz de Abdullah Gül’ü sunduk. Her türlü hileye başvurdular. 367 sayısı ile önümüzü kesmek istediler, engellemek istediler. O gün bunları çok konuştuk. Merhum Özal’da böyle bir şey var mıydı? Sezer’de var mıydı? Yok! Bir de bildiri yayınladılar, güya bizi tehdit edecekler. Ama biz bu yola çıkarken kefenimizi giyerek çıktık. Bu zorbalık, bu tehditler karşısında boynumuzu eğmedik, sineye çekmedik. Milletin emanetini onlara teslim etmedik, hemen erken seçim kararı aldık. Millet sandıkta sözünü söylesin dedik.”ifadelerini kullandı.

 

“Referandumla anayasaya bireysel başvuruyu getirdik”

Yapılan referandum ile Cumhurbaşkanını halkın seçmesinin yolunu açtıklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, “En üst makama gelecek olanı seçecek olan elinde silah olanların değil, milletin hakkıdır. Onlar millete güvenmediler, tercihlere itibar etmediler. Devleti temsil eden bir güç olarak cumhurbaşkanını koydular. Bu CHP, MHP referanduma ‘hayır’ dedi, biz ‘evet’ dedik. İşte o yüzde 58’le yaptırdığımız referandumla anayasaya bireysel başvuruyu da biz getirdik. Bunlar karşı çıktılar. Eğer AK Parti o referandumu yapmasaydı, bireysel başvuru gelmeseydi, bunlar bugün dışarı çıkamayacaklardı. Biz bu ayrımları ortadan kaldırdık. Biz milletin tarafı olduk. CHP, MHP, HDP devletin tarafı oldular, farkımız bu. Taraf olacak mıyız diye soruyorlar, evet biz tarafız, milletin tarafındayız, devletin değil.”dedi.

 

“Statükoya bekçi seçmenin derdindeler”

Konuşmasında sık sık muhalefeti eleştiren Başbakan Erdoğan, “CHP demokrasinin karşısında oldu, halkın taleplerini önemsemediler, her zaman devleti tercih etti. CHP bizim cumhurbaşkanı seçmemize engel oldu. Halk oylamasında değişikliğe hayır diyerek halkı da engellemeye çalıştı. Bunlar hangi yüzle sizin karşınıza gelecekler. Hangi yüzle halktan ‘adayımız şu, oy verin’ diyecekler. Siz halkı ret ettiniz, nasıl halktan oy isteyeceksiniz. 1938’den bu yana millet düşmanlığını bugüne kadar taşıdılar. CHP, ‘Cumhurbaşkanlığı siyasetin dışından olsun’ dedi, yanına MHP’yi de aldı, bazı zavallı figürleri de aldı. CHP, MHP cumhur reisi seçmenin değil statükoya bekçi seçmenin derdindeler.”şeklinde konuştu.

 

“Paralel yapıyla mücadele sürecek”

Mitingde paralel yapıyı da hedef alan Erdoğan, “Bize çok hakaretler ettiler, çok şey yaptılar. Bu paralel yapı denilen olayı da yolda bırakmayacağım, ona da devam edeceğim. Paralel yapıyı derdest edeceğiz, bunun başka çıkışı yok vatanımız için yapacağız.”dedi.

 

Herkesin mutlaka oy kullanmasını isteyen Başbakan Erdoğan, tatilde olanların da mutlaka 10 Ağustos’ta sandığa gitmesi gerektiğini söyledi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir