• DOLAR 32.507
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2423.52
  • ...
Orman yangınlarına afişli önlem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Havaların ısınması ve piknik sezonunun açılmasından dolayı artan orman yangınlarına engel olabilmek için Adana Orman Bölge Müdürlüğü, vatandaşı bilgilendirme ve tanıtım çalışmalarına hız verdi.

Merkez ve bağlı ilçelerdeki yoğun insan trafiğinin yaşandığı ana caddeler üzerinde bulunan billboardların bir kısmının Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis edildi. Orman Genel Müdürlüğü tarafından kamuoyunu bilgilendirme ve uyarma amaçlı olarak hazırlanan “Orman Yangını Alo 177” afişleri bu billboardlardaki yerini aldı.

Özellikle Bölge Müdürlüğü merkezindeki ve İşletme Müdürlüklerindeki ana cadde ve yollarda, kavşaklarda, havaalanında, tesis edilen tanıtıcı tabelalar vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Orman yangınları açısından birinci derece riskli grupta yer alan Adana Orman Bölge Müdürlüğü’nde 2013 yılı içerisinde çıkan 173 orman yangınının 117’sinin ALO 177 ihbar hattı ile bildirilmesi de bu bilgilendirme afişlerinin önemini ve yaygınlaştırılması gerektiğini ortaya çıkardı.

Kurum faaliyetleri ve imajı ile ilgili Orman Genel Müdürlüğü Kurumsal kimliğine uygun olarak hazırlanan bu tür bilgilendirme ve tanıtım mesajlarının,   saniyelik bir bakış ile vatandaşlarda olumlu algı sağladığı ve özellikle çoğunluğu yaylacı olan Adana halkının orman yangınlarına karşı bilinçlendirilmesine katkıda bulunduğu bildirildi. (Yunus Emre-İLKHA)    

Bu haberler de ilginizi çekebilir