• DOLAR 32.599
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2494.605
  • ...
"Hırsızlara karşı biran önce tedbir alınsın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Sakarya Caddesi’nde yaşanan hırsızlık olayları, esnafı çileden çıkardı. Hırsızlık olaylarına tepki gösteren esnaf, biran önce hırsızlığın önüne geçilebilmesi için gereken tedbirlerin alınmasını istedi.

“Hırsızlara karşı biran önce tedbir alınsın”

Sakarya Caddesi’nde hırsızlık olayların sık yaşandığına dikkat çeken çarşı esnafından Bünyamin Gül, “Sakarya Caddesi’ndeki hırsızlık olaylarına zabıta ve polis vurdumduymaz davranıyor. Yetkililerin biran önce buradaki hırsızlık olaylarına karşı müdahale etmeleri gerekiyor. Çünkü biz hırsızlara müdahale edince sıkıntı yaşıyoruz. Hırsızlara karşı biran önce tedbir alınsın ki hırsızlık olayları bitsin.” dedi.

Bazı esnafın hırsızlık olaylarına sessiz kalmasına tepki gösteren Murat Başaran adlı esnaf ise, “Hırsızlarla ilgili sıkıntılarımız çoktur. Bazı esnaf hırsızlık olaylarına karşı duyarsızdır. Eğer tüm esnaf duyarlı olsaydı şimdi bu sıkıntılarımız olmazdı. Yapılan bu hırsızlıklara karşı zaten polis ses çıkarmıyor, bundan dolayı esnafın kendisini koruyup kollaması gerekir. Yetkililerden beklentimiz bu sıkıntılara karşı bir çözümün bulunması ve hırsızlık olaylarının önüne geçilmesidir.” ifadelerini kullandı.

“Bazen hırsızlara müdahale etmek zorunda kalıyoruz”

Ercan Demir adlı esnaf da, “Bu caddenin en büyük sıkıntısı hırsızlıktır. Ama yapılan bu hırsızlıklara karşı ne zabıta ne de polis önlem almaktadır. Hırsızlara karşı herhangi bir şey yapılmadığından kendi önlemimizi kendimiz alıyoruz. Bazen hırsızlara müdahale etmek zorunda kalıyoruz. Bu sefer de hırsızlar daha kalabalık olarak gelerek başımıza bela oluyorlar. Bu şekilde hırsızlarla karşı karşıya geldiğimizden can güvenliğimiz de tehlikeye giriyor. Yeter artık, bir an önce hırsızlık olaylarının önüne geçilmesi için adım atılsın.”şeklinde konuştu. (Ali Adiyaman / Yakup Moğulgani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir