• DOLAR 32.48
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2477.7
  • ...
Şoför protestosunda son durak özerk cumhuriyet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  -  Dün Silvanlı şoförlerle yaşanan arbede sonrası PKK / BDP'li çeteler ve belediye zabıtlarınca darp edilen Silvanlı şoförlerin olayını protesto etmek için bu gün bir basın açıklaması düzenleyen BDP/ HDP'li yetkililer, olayı çarpıtarak basın açıklaması adı altında bölgedeki İslami STK'lara saldırdı.

Üstü kapalı tehdit

Dün yaşanan arbedeyi faşist bir saldırı olarak değerlendiren ve bir basın açıklamasıyla kınayan BDP il başkanı Zübeyde Zümrüt açıklamasında; belediye binasına saldırdığını iddia ettiği şoförleri "çıkar amaçlı gruplar ve bir takım çetevari yapılanmalar" olarak isimlendirip, "Parti olarak bu çetelere ve bunlarla hareket edenlere asla izin vermeyeceğiz." deyip üstü kapalı tehdit etti.

Polis müdahale etmedi…

Dün yaşanan olaylarda polisinde sergilediği tavrın kabul edilebilir bir durum olmadığını söyleyen Zümrüt'ün bu söyleminin, protesto amacıyla belediye önünde bulunan şoförlerin saldırısına yönelik mi, yoksa araçlarla alana taş ve sopa taşıyarak şoförleri darp eden,  şoförlerin 8 aracını parçalayarak kullanılamaz hale getiren BDP'lilere müdahale etmeyen polise yönelik mi olduğu anlaşılamadı.  

Daha önce kahraman olan şoförler…

Dün otobüs şoförlerinin İlke Haber Ajansına yaptığı açıklamada aynı şoförlerin defalarca İmralı protestoları için Gemlik'e götürüldükleri  ve BDP'nin bir çok programına katıldıkları gündeme gelmiş ve şoförlerin bu tutumunun defalarca BDP'li Büyükşehir belediyesi tarafından takdir edildiği ifade edilmişti.

Ancak takdir edilerek ve kahraman olarak takdim edilen şoförlerin, dün yapılan eylem sonrası 'MİT ile birlikte çeşitli senaryolar hazırlayan çete' olarak değerlendirmesi dikkatlerden kaçmadı.

Ya sev ta terk et ağzı

Yapılan bu saldırıyı 'Demokratik özerkliği inşa süreci'ne karşı yapılmış bir saldırı olarak değerlendiren Zümrüt, üstü kapalı, kendileri karşısında olabilecek / oluşabilecek her türlü düşünce ve harekete de  göz dağı verdi.

Hizbullah cemaatini hedef gösterdi

İl Başkanı Zübeyde Zümrütten sonra bir açıklama yapan HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, yapılan saldırıların sebebini PKK ile baş edemeyenlerin çirkin oyunları olarak değerlendirdi.

Çelik, bu saldırıları yapan şoförleri Hamidiye alayları ve 70'li yılların paramiliter güçlerinden ilham alan gruplar olarak değerlendirerek, 1990'lı yıllarda PKK'nin bölgede Marksist, Leninist ve Komünist dayatmaları karşısında baş eğmeyen Hizbullah Cemaati ile ilişkilendirdi.

PKK / Korucu / JİTEM  üçgeninde katledilen insanlar

1993'lü yıllarda, bölgede yaşanan olaylar üzerinden PKK / Korucu / JİTEM  üçgeninde katledilen insanların faili olarak Hizbullah cemaatini gösteren Çelik,  Suriye'de PKK'nin PYD üzerinden yapmak istediği zorbalığa karşı direnen yapıları hükümet ve bölgedeki İslami yapılarla ilişkilendirmeye çalıştı.

Çocuklar kendi iradeleriyle! gitti

Diyarbakır Büyükşehir belediyesi önünde çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan aileleri de kendilerine karşı oynanan oyunun bir parçası olarak gördüklerini söyleyen Çelik, PKK'nin çözüm süreci denilen süreç içerisinden götürdüğü 2800 çocuğa rağmen bu güne kadar hiçbir çocuk kaçırmadığını iddia etti ve çocukların kendi iradeleriyle gittiğini iddia etti.

Konuşmasının sonunda büyükşehir belediyesine yapılan saldırıyı planlı ve tertiplenmiş bir saldırı olarak niteleyen Çelik, oynanan oyunları özgür / özerk Kürdistan'ı inşa ederek bertaraf edeceklerini söyledi. (Ali Adiyaman  / Yakup Moğolgani  - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir