• DOLAR 32.502
  • EURO 34.944
  • ALTIN 2434.133
  • ...
DEDAŞ'a tepki gösteren ilçe halkı yol kesti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Haliliye ilçesine bağlı Süleymaniye Mahallesinde 2’si ağır 3 kişinin yaralanmasına, işyeri ve araçların da yanmasına sebep olan trafo patlamasından dolayı 48 saat elektriklerin kesildiğini ifade eden mahalle sakinleri, Süleymaniye yolunu trafiğe kapattı.

Yol kapatma eylemi üzerine olay yerine çok sayıda panzerle  polis ekibi sevk edildi.  Barikatlarla yolu trafiğe kapatan mahalle sakinleri, sık sık vali istifa sloganları attı. Protestocular, vali yada büyükşehir belediye başkanının gelmesi ile ancak eylemlerine son vereceklerini belirttiler. 5 saat süren eylem, mahalle muhtarı ve polisin ikna çalışma sonucunda sona erdi. Trafiğe kapanan yol tekrar açıldı.

Yolu kapatan mahalleliler, sorunun çözülemediğini, DEDAŞ yetkililerinin eski malzeme kullanarak trafoyu tamir ettiklerini ancak tehlikenin halen devam ettiğini ileri sürdüler.

Öte yandan; tamir edilen trafonun dünkü patlamada yanmış olan kablolarla tamir edildiği ve kablo uçlarının açık olduğu görüldü.

DEDAŞ’ın ihmalleri sonucu trafo patlamasının olduğunu iddia eden mahalle sakinleri,  kaçak elektrikle mücadelenin DEDAŞ’ın görevi olduğunu ve bunu bahane ederek tüm halkı mağdur etme hakkına sahip olmadığını belirterek sorunun bir an önce çözülmesini istediler. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir