• DOLAR 32.601
  • EURO 34.835
  • ALTIN 2496.828
  • ...
Orucu yasaklayan Çin'in malları yakıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KOCAELİ - Çin'li Hui Müslümanların ve Uygurların oruç tutmasını yasaklayan Çin, sahurda Gazze'ye saldıran israil Kocaeli İnanç özgürlüğü Platformu tarafından protesto edildi.  Basın açıklamasını, İnsan Hakları Savunucuları Derneği (İHSD) Genel Başkanı Ali Akbaş yaptı. Vatandaşlar ellerinde “Namazı, orucu yasaklayan zalim Çin’e, sahurda saldıran vampir terörist İsrail’e lanet olsun, Çin mallarına boykot” pankartlar açtılar. Açıklama sonunda Çin malları yakılarak, İslam ümmetine, Müslümanlara zulmeden Çin'in mallarının kullanılmaması çağrısı yapıldı.

“İsrail sahurda dahi saldırıyor”

İsrail'in Filistinli Müslümanlara Ramazan ayında dahi saldırdına dikkat çekilen açıklamada; “Batı Şeria’da 12 Haziran’da kaçırılan 3 İsrailli gencin ölü olarak bulunmasının ardından, bunu bahane eden terör devleti İsrail hukuk tanımaz bir şekilde tüm Filistin halkını cezalandırmak için Gazze'ye, Müslüman Filistin halkı sahur yaptığı esnada saldırmıştır. İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'nin değişik bölgelerine yönelik gerçekleştirdiği 8 değişik hava saldırısında yaralananların sayısı 10'a yükselmiştir. İsrail'in bu terörist saldırıları lanetliyoruz. Ortada bir savaş yoktur, İsrail hedef gözetmeksizin, çoluk çocuğa ve sivil hedeflere saldırmaktadır. Müslümanlarca kutsal Ramazan ayında cereyan eden bu olayı tüm dünya görmekte ve başta Arap devletleri olmak üzere batı ve dünya sesiz kalmaktadır.” denildi.

“Batılı insan hakları aktivistleri nerede?”

Saldırılara sessiz kalan batı ülkelerine de seslenilen açıklamada; “Soruyoruz?, Türkiye'de en ufak bir olay olsa “insan hakları ihlalleri oluyor” diye, kıyameti kopartan Avrupa ve Amerika, gezi isyanında polisin müdahalesini ayyuka çıkartalar nerede? Gezi isyanında polisin müdahalesini bahane edip saldıran Batılı insan hakları aktivistleri nerede? Saldırılan Müslüman, saldıran İsrail olunca, herkes susuyor.” ifadeleri dikkat çekti.

“Oruç da namaz da yasak!”

Doğu Türkistan’da Müslümanlara yönelik yasaklamalara da yer verilen açıklamada; “Doğu Türkistan'daki  Uygur ve Çin kökenli Hui Müslümanlardan olan memurlar, öğrenciler ve öğretmenlerin oruç tutması resmen yasaklanmıştır. Çin hükümeti geçen yıl da aynı şekilde uygulanan yasağı, yasayla resmiyet kazandırmıştır. Oruç tutmamasına izin verilmeyen Müslümanların resmi dairelerde namaz kılması da yasaktır. Çin'in Uygur bölgesinde yaşayan Müslüman Uygur ve Müslüman Hui'lere karşı yaptığı bu insan hakları ihlali karşısında tüm İslam âlemini tepki vermeye davet ediyoruz. Çin mallarına boykot başlatılmalı, Çin mallarının ülkelere girişi ağır gümrük vergileri ile engellenmelidir. Bu mübarek Ramazan aynıda tüm İslam âlemini Müslüman kardeşlerimizin namazına orucuna engel olan Çin mallarına karşı boykot yapmaya davet ediyoruz.”denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir