• DOLAR 32.6
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2520.753
  • ...
Nasır Selahaddin Tugayları`ndan Uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE: Halk Direniş Komitesi`nin silahlı kanadı Nasır Selahaddin Tugayları, israil`in Filistin direnişinin önde gelen isimlerine suikastlar düzenleme ihtimaline karşı uyardı.

Nasır Selahaddin Tugayları sözcüsü Ebu Yusuf, "israil`in ahmaklık yapıp Gazze`deki direniş önderlerine suikast düzenlemesi, savaş kapılarını açar. Direniş, israil`in şart koştuğu durgunluğu kabul etmeyecek. Bu ancak ambargonun kaldırılması, Batı Şeria ve Kudüs`te yaşayan Filistinlilerin şerefli hayatlarına dönmesi halinde mümkün olur" dedi.

Ebu Yusuf, Batı Şeria`daki Filistin emniyet birimlerinden, acilen israil güvenliğiyle işbirliği yapmayı durdurmalarını isteyerek, israil`den halkı korumaya, halkın yanında durmaya çağırdı.

israil yönetimi, 12 Haziran`da Batı Şeria`daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan üç Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bundan Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu. Bu kişilerin bulunması için israil Parlamentosu, orduya operasyon yapma dahil geniş yetkiler vermişti.

Ordu birlikleri de o tarihten bu yana Batı Şeria`da baskınlar düzenleyip, aralarında Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk, milletvekilleri, eski bakanlar ve Hamas üyelerinin de bulunduğu 650`ye yakın kişiyi gözaltına almış, Gazze`ye hava saldırıları düzenlemişti.

israil askerlerinin, Batı Şeria`nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı`na baskın düzenlemesi üzerine Filistinli gençler ile askerler arasında çıkan çatışmada 16 yaşındaki Filistinli genç Yusuf Ebu Zaga hayatını kaybetmişti. Ayrıca Kudüs`te israilli Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılan 17 yaşındaki Muhammed Hüseyin Ebu Hudayr ölü olarak bulunmuştu.

Filistin hükümeti, 3 Yahudi yerleşimci gencin kaybolduğu 12 Haziran`dan bu yana düzenlenen operasyon ve saldırılarda 14 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını açıklamıştı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir