• DOLAR 32.583
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2507.36
  • ...
Partiler, köşk adayları için reklam verebilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK- Resmi Gazete'de yayımlanan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, medya hizmet sağlayıcıları, cumhurbaşkanı kesin aday listelerinin Resmi Gazete'de yayım tarihi olan 11 Temmuz 2014 tarihinden oy verme gününden önceki yirmi dört saate kadar (9 Ağustos 2014, saat 24.00) olan sürede siyasi reklam yayınlayabilecek.

Adayların ve siyasi partilerin verecekleri reklamlarda Türkiye Bayrağı ve dini ibareler kullanılamayacak.



Siyasi reklam yayınları, 6112 sayılı Kanun'un 8. ve Ticari Reklam ve İlanlara İlişkin İlkelere ve Uygulama Esaslarına Dair Yönetmeliğin 5, 6 ve 7. maddelerinde yer alan yayın hizmeti ilkelerine uygun olacak.

 

Aynı reklam kuşağında, birden çok adayın ve siyasi partinin siyasi reklam yayınlanmasını istemesi halinde; istekliler arasında kura çekilerek o reklam kuşağında yayınlanacak siyasi reklamlar tespit edilecek, yayın dışında kalanlara ise istekleri halinde bir sonraki reklam kuşağında yayınlanması için öncelik verilecek.
 

Medyada, yayınlanacak siyasi reklamlar 6112 sayılı Kanun'un 10. maddesi hükmünde yer alan esaslara tabi olacak ve reklamlardan ayrı olarak siyasi reklam kuşağı düzenleyemeyecek.

 

Bir medya hizmet sağlayıcısında yayınlanacak siyasi reklamların ücreti, adaylara ve siyasi partilere göre değişkenlik gösteremeyecek.

 

11 Temmuz 2014 tarihinden yayın yasaklarının başlayacağı oy verme gününden önceki son yirmi dört saate kadar olan sürede, ilk oylamada geçerli oyların salt çoğunluğu sağlanamadığı takdirde cumhurbaşkanı seçimi geçici sonuçlarının ilan tarihi olan 11 Ağustos 2014 tarihinden oy verme gününden önceki yirmidört saate kadar olan sürede, medya hizmet sağlayıcıları tarafından yayınlanacak siyasi reklamlar, YSK'nın kararları doğrultusunda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından izlenecek, denetlenecek ve değerlendirilecek.

Ulusal düzeyde yayın yapan bütün özel radyo ve televizyon kanalları ayrım gözetilmeden izlenerek siyasi reklam yayın ilkelerine aykırılığının tespiti halinde düzenlenecek raporlar, seçim dönemi içinde RTÜK tarafından değerlendirilip, her haftanın pazartesi ve perşembe günü saat 17.00'ye kadar YSK Başkanlığına sunulacak.

Bölgesel düzeyde yayın yapan radyo ve televizyon kanallarının siyasi reklam yayın ilkelerine aykırılığının tespiti halinde ise RTÜK tarafından düzenlenecek olan raporlar, yayın kuruluşunun merkezinin bulunduğu yer ilçe seçim kurulu başkanlığına bekletilmeden gönderilecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir