• DOLAR 32.324
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2308.233
  • ...
Bitlis'te Cadde ve sokak isimleri değiştiriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Birçok medeniyete beşiklik eden, yetiştirdiği alim ve ulemasıyla dünyada tanınan kadim şehir Bitlis’te cadde ve sokak isimleri değiştiriliyor. Değiştirilmesi düşünülen isimler, BDP tarafından 7 Temmuz 2014 tarihinde Belediye Meclis toplantısında meclis üyelerinin görüşüne sunulacak. BDP belediyesi tarafından yapılan düzenleme ile ismi değiştirilecek olan cadde, sokak ve mahallelere verilecek isimler ise dikkat çekici.

Konu hakkında açıklamada bulunan Bitlis Belediye Eşbaşkanları Huseyin Olan ve Nevin Taşdemir Dağkıran, daha önce Nato Caddesi olup sonra ancak Nur Caddesi olarak bilinen caddenin Bediüzzaman Said-i Kürdi caddesi olarak değiştireceklerini belirttiler.

Eşbaşkanlar; AK Parti Belediyesinin önceden İdris-i Bitlis-i olarak değiştirmeyi açıkladığı Şerif Bey Tepesi’ne, 28 Temmuz 1993 tarihinde öldürülen Özgür Gündem Gazetesi Bitlis muhabiri Ferhat Tepe’nin ismini verileceğini söylediler.

Bunun yanında Gazibey Mahallesi’nin ismini,  Bitlis'ten Amerika'ya giden göçmen bir ailenin çocuğu olan ve Nobel Ödülünü alan Pulitzer Ödülü'ne layık görülen, edebiyatçı William Saroyan'ın verileceğini, Şerefiye Sokak’ı Şerefhanlar sokak olarak değiştireceklerini dile getirdiler. Bitlis’in ilk mebuslarından olan Fevzi Paşa’nın adının da aralarında bulunduğu isim değişikliklerini vatandaşın nasıl karşılayacağı merak ediliyor. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir