• DOLAR 32.598
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2509.459
  • ...
Ağrı'da gıda denetimleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI – Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Ağrı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan gıda denetimlerinde tüketimi artan ürünlere yönelik denetim yapıldı.

5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında tüm gıda işletmelerinde risk esasına göre tüketici menfaatlerinin ve halk sağlığı korunması ile haksız rekabetin önlenmesi amacıyla Ağrı İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinde görevli resmi kontrol görevlileri tarafından rutin denetimler yapılıyor.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Demirkıran tarafından Ramazan ayında yapılan denetimlerle ilgili olarak yaptığı açıklamada,” Ramazan ayı boyunca ekmek ve ekmek çeşitleri üretim yerlerinde, unlu mamuller üretim yerlerinde, pastacılık ürünleri üreten işyerlerinde, kasaplar, toplu tüketim ve satış yerlerinde denetimlerin devam ettiği ve şartları mevzuat koşullarına uygun olmayan işletmelere 5996 Sayılı Kanun çerçevesinde işlemelerin başlatıldı.” Dedi.

Denetimlerin sadece cezai işlem uygulama anlayışı içerisinde yapılmadığını vurgulayan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Demirkıran," Gıda üretim ve dağıtımının tüm aşamalarında gıda güvenliği bilinci oluşturulması amacıyla gıda işletmecilerinin bilgilendirilmesi ve üretim kalitesinin arttırılması en temel amacımızdır. Ramazan ayı boyunca denetimler artarak devam edecektir." şeklinde konuştu. 

Demirkıran son olarak,” Tüm bu denetimlere rağmen en iyi denetçinin tüketicinin kendisi olduğu için vatandaşlarımızın açıkta satılan, menşei belli olmayan bozuk ve sağlıksız ürünleri satın almamaları, görülen olumsuzlukları Bakanlığımızın Alo 174 Gıda Hattına ihbar etmeleri istiyoruz.”  İfadelerini kullandı. (Hasan Özbay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir