• DOLAR 32.475
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2427.792
  • ...
Şanlıurfalılar akan kanın durması için toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Mısır’da askeri cuntanın yapmış olduğu darbenin yıl dönümü nedeniyle Şanlıurfa’da sivil toplum kuruluşları organizesi ile Rabia Meydanı’nda kılınan teravih namazının ardından Kur’an-Kerim okunarak İslam coğrafyasında akan kanın durması için dualar edildi.

Program meydanda kılınan teravih namazının ardından okunan Kur’an-ı Kerim ile başladı Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak’ın yaptığı konuşma ile devam etti.

Bayram namazını çoluk çocuk, kadın erkek,  genç yaşlı demeden her şehrin ya büyük meydanında ya da büyük camisinde kılacaklarını belirten Dilipak, 16 Ağustos’ta Rabia Meydanı’ndaki katliamın yıl dönümü olması dolayısıyla yine meydanlarda olacaklarını ifade etti.

“Rabia Mısır’ı Urfa’ya kardeş yapıyor”

Rabia’nın ne olduğunu bilmeyenlerin ne Haceri tanıdıklarını nede Rabiayı tanıdıklarını ifade eden Dilipak, “Rabia 7 yüzüncü yıllarda İslam’ın ilk yüzyılının sonunda bir özgürlük mücadelesi veren köle kadının, kula kul olmama şeytana kul olmama irade ve iddiasının remzettiği Urfalı bir kadındır. Onun için Mısır meydanına adı verilmiştir. Rabia Mısır’ı Urfa’ya kardeş yapıyor.” Dedi.

Ramazan ayı eğlence ayı değil Kur’an ayıdır

Dilipak, Müslümanların Allah’ın ipini bıraktıklarından dolay Allah’ında Müslümanların bıraktığına dikkat çekerek, “Atalarımızın geleneklerini din edindik. Doğduğumuz toprakları biz seçmedik, hangi ırktan, hangi dilden ve hangi dinden olacağımızı biz seçmedik.  O yüzden Kürt Türk diye yıllarca bir birimize haksızlık ettik. Artık kardeşçe kucaklaşma zamanıdır.” İfadelerine yer verdi.

Ramazan ayının eğlence ayı olmadığını sözlerine ekleyen Dilipak,  “Ramazan ayı Kur’an ayıdır. Kur’an cennete gitmemiz için bir rehberdir bize.  Hayatı doğru yaşamanın öğreticisidir. Kura’anı okuyup anlamalıyız. Manasını da öğrenip hayatımıza geçirmeliyiz. Ramazan ayını fırsat bilip Kur’anı hakkıyla okuyup anlamalıyız. Yaşayan Kur’an olan Peygamber Efendimizin hayatını da okumalıyız. Kur’anı en iyi anlayan Peygamber Efendimizdi. Onun hadislerini anlamalıyız.” şeklinde konuştu. (Sedat Kuşulay/Mustafa Bikeç- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir