• DOLAR 32.578
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2425.77
  • ...
Mısır`da Enerji Krizi Büyüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHİRE: Mısır darbe yönetimi, kara yürürlüğe girmeden çok kısa bir süre önce kamuoyuna duyurunca, zam uygulamasına geçilmeden akaryakıt almak isteyen araç sahipleri, akaryakıt istasyonlarının önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Yeni uygulamayla 80 oktanlık 1 litre benzin yüzde 78 zamla birlikte 1,60 cüneyhten (0,25 dolar) satışa sunulacak.

92 oktanlık 1 litre benzin ise uygulanacak yüzde 40 zamdan sonra 2 cüneyhe (0,36 dolar) satılacak.

Elektrik fiyatları da artıyor

Darbeci Sisi yönetiminin elektriğe verilen devlet yardımını da kaldırmasının ardından elektrik fiyatlarındaki artış da devam ediyor.

Fiyatların önümüzdeki beş yıl içinde ikiye katlanması bekleniyor.

3 Temmuz darbesinin mimarı olan ve tartışmalı seçimlerle cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan Sisi’nin altından kalkma ihtimalinin en zor olduğu konulardan biri, kaosun ve şiddetin de tetiklemesiyle çöküşün eşiğine gelen ekonomi.

Darbe rejimi şu ana kadar Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gibi Körfez ülkelerinin verdiği dış destekle ayakta kalmaya çalıştı.

Sisi yönetimi, farklı alanlarda verilen devlet desteklerini kaldırma kararı almıştı.

Ülkede geçtiğimiz yıl 3 Temmuz’da Abdulfettah Sisi’nin liderliğinde yapılan darbeyle, ülkenin demokratik yollarla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi tutuklandı ve hapse atıldı.

Mursi, hakkında açılan farklı davalardan yargılanıyor.

Darbe sonrasında sokağa dökülen göstericilere güvenlik güçlerinin çok sert müdahalesi sonucunda yüzlerce kişi hayatını kaybetti ve binlerce kişi gözaltına alındı.

Müslüman Kardeşler darbe yönetimi tarafından ‘terör örgütü’ ilan edilirken teşkilatın yöneticileri idam cezasına ve ağır hapis cezalarına mahkûm edildi.

 AA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir