• DOLAR 32.32
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2294.916
  • ...
israil Askerleri Gerçek Mermi Kullandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KUDÜS: Kudüs`ün kuzeyindeki er-Ram beldesi ile Kalendiya kontrol noktasında israil askerleri ile Filistinliler arasında çıkan çatışmada 6 kişinin yaralandığı bildirildi.

Ramallah`taki devlete ait tıp kompleksindeki hastane kaynakları,  yaptıkları açıklamada, Kalendiya kontrol noktası ile Ram beldesinde israil askerleri ile Filistinliler arasında çıkan çatışmada yaralanan 6 kişinin bu sabah hastanenin acil bölümüne getirildiğini belirtti.

Görgü tanıkları ise çatışmaların, 17 yaşındaki Filistinli genç Muhammed Hüseyin Ebu Hudayr`ın Doğu Kudüs`te kaçırıldıktan sonra öldürülmesini protesto etmek amacıyla Filistinli gençlerin Kalendiya kontrol noktasına giden ana caddeleri yaktıkları araba lastikleri ve taşlarla kapatması üzerine çıktığını ifade etti.

Taş ve molotof kokteyli atan Filistinli gençlere, israil askerlerinin plastik ve gerçek mermi ile ses ve gaz bombasıyla karşılık verdiğini dile getiren görgü tanıkları, gazdan etkilenen onlarca kişinin ayakta tedavi edildiğini kaydetti.

Ebu Hudayr, 2 Temmuz`da, Kudüs`ün kuzeyindeki Şufat beldesinde sabah saatlerinde Yahudi yerleşimcilerce kaçırılmasının ardından ölü olarak bulunmuştu.

Doğu Kudüs`te dün Ebu Hudayr için düzenlenen cenaze törenine yaklaşık 10 bin Filistinli katılmıştı. israil polisi Filistinlileri dağıtmak için gözyaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanırken Filistinliler de havai fişekle karşılık vermişti. Olay yerinde bulunan çok sayıda ambulans, yaralıları hastanelere taşımıştı. 

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir