• DOLAR 32.607
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2426.09
  • ...
Çözüm Süreci kalıcı bir huzur ortamı için vazgeçilmezdir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Görüşmeye Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aslan ve Memur-Sen Diyarbakır il temsilcisi Yunus Memiş ile yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Duygusal anlara sahne olan Dağkapı Şeyh Sait meydanındaki iftar buluşmasında anneler,  PKK tarafından alıkonulan çocuklarının geri getirilmesi için iftar öncesi dualar ederek çözüm sürecinin hayırlara vesile olmasını dilediler.

Çözüm süreci bir umut oldu

Aileleri ziyaretinde duygu ve düşüncelerini dile getiren Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aslan, anneleri kararlı duruşunda dolayı tebrik ettiğini ve bu duruşlarından çok etkilendiğini söyleyerek, " çözüm sürecini 30 yılda beri süre bu olayların sona ermesi için bir umut olduğunu görüyoruz. Annelerin en kısa sürede çocuklarına kavuşmasını arzu ediyoruz." şeklide açıklamada bulundu.

"Bu kirli savaşın sürmesini ve annelerin ağlamasını istemiyoruz"

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Memur-Sen Diyarbakır il temsilcisi Yunus Memiş  yıllardır PKK ve Devlet arasında süren kirli savaşın mağdurlarının Kürd halkı olduğunu söyleyerek, bu kirli savaşın sürmesini ve annelerin ağlamasını istemediklerini söyledi.

Memiş, " Gençlerin dağdan inmesi, dağ yolunun kalıcı bir şekilde önüne geçilmesi sadece siyasi bir sorumluluk değil aynı zamanda sivil toplum kuruluşlarının sorumluğundadır. Bu amaçla bugün ailelerin iftarlarına konuk olduk ve çözüm sürecin kalıcı bir huzur ortamı için vaz geçilmez olduğunu bilincindeyiz ”ifadelerini kullandı.  (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir