• DOLAR 32.572
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2421.03
  • ...
Bakan Yılmaz: "Bingöl'de Ramazan bir başka güzel"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, Ramazan ayının 7. Gününde, Bingöl Belediyesinin  İftar Çadırında orucunun açtı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İlköğretim Okulu’nun bahçesinde kurulan Belediye İftar çadırındaki  programa, Bakan Yılmaz’ın yanı sıra, Bingöl Milletvekili Prof. Dr. Eşref Taş, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Üniversitesi Rektörü Gıyasettin Baydaş, Bingöl İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Selahattin Mersin, siyasi parti yöneticileri, çeşitli oda ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.  

İftar programında konuşan Bakan Yılmaz, Bingöl’de Ramazan ayının sürekli güzel geçtiğini belirterek, Bingöl halkının maneviyatının çok yüksek olduğunu, Ramazan ayında bunun daha da belirginleştiğini söyledi.

“Ramazan Ayı’nda Bingöl’de manevi atmosfer doruğa çıkıyor”

Ramazan Ayı’nda Bingöl’de manevi atmosferin doruğa çıktığına vurgu yapan Bakan Yılmaz, “Ramazan Ayı çok bereketli bir ay. Birçok yönüyle önemli faziletleri olan bir ay. En önemli özelliklerinden biri de toplumdaki bu dayanışma duygusunu geliştirmesi, insanları bir araya getirmesidir. Ramazan Ayı’nda insanlar bir yandan nefsini terbiye ederken bir taraftan da yardımlaşmayı, dayanışmayı, fakirin ve yoksulun halinden de daha iyi anlamasını sağlaması. Ramazan Ayı; gerek iç dünyamızda, gerekse dış dünyamızda toplum hayatında daha fazla güzelliklerin oluşmasını sağlayan bereketli günlerdir. Hayırlı ve mübarek olsun diyorum. Oruç tutanların Allah ibadetlerini kabul etsin.  Ramazan her yerde güzel. Dünyanın her yerinde güzel. Ülkemizin her yerinde güzel. Ancak Bingöl’de Ramazan Ayı bir başka güzel. Özellikle Bingöl gibi küçük illerimizde bütün ilin Ramazan’da değiştiğini görüyoruz. Hayatın ritmi ve atmosferi değişiyor. İnsanların davranış biçimi değişiyor. Bir taraftan orucun getirdiği bir atmosfer, diğer taraftan iftardan sahura kadar çok canlı bir şekilde insanların o zaman dilimini yaşaması bütün bunlar Ramazan Ayı’nın güzellikleri. Tabi bu ayda yapılan ibadetler, yapılan hayır işleri bu aya ayrıca bir bereket, bir güzellik katıyor.  Bütün İslam âleminin, ülkemizin, milletimizin ve ilimizin Ramazan Ayını bir kez daha tebrik ediyorum. Hayırlısı ile bu güzelliklerle Cenab-ı Allah bizleri Bayrama da kavuştursun diye niyaz ediyorum.” dedi.

“Bencillikten çıkarak çevremize maddi ve manevi olarak ulaşmak gerekir”

Bir toplumun mutlu ve huzurlu olması için toplumdaki denge ve adaletin önemli olduğuna işaret eden Bakan Yılmaz, “Herkesin belirli oranda toplumdaki nimetlerden faydalanması son derece önemlidir. İnsanların bencillikten çıkarak çevrelerine manevi veya maddi olarak ulaşmaları çok önemli bir durum. Bu ayda bende bunu tavsiye ediyorum. İftarlarımızı yaparken hep belirli çevrelerde olmayalım. Çevrelerimizin dışına çıkalım. Daha farklı kesimlerle iftar veya sahur yapalım. Bu ayı bu anlamda da bereketli kılalım. Bundan kazandığımız feyzi de bütün yıla yayalım inşallah. Diğer taraftan Ramazan, alışkanlıkları kıran bir aydır. Alışılageldik zamanları ve davranışları değiştiren bir ay. Bu yönüyle de Ramazan’ı yaşamak lazım. Zihnimizdeki ve hayatımızdaki alışılageldik şeyleri tekrar gözden geçirip kendimizi bir anlamda arındırmamız ve yılın diğer kalanına hazırlamamız gerekiyor.” şeklinde  konuştu.

Bakan yılmaz konuşmasında, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değindi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir