• DOLAR 32.525
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2437.831
  • ...
"Küresel ekonomi büyük sorunlarla karşı karşıya"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Batman İl Teşkilatı’nın her yıl geleneksel olarak düzenlediği geleneksel vefa iftarına katıldı.

Laviva Parkta düzenlenen iftar yemeğine, Maliye Bakanı Mehmet şimşek, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti Eski milletvekilleri, AK Parti Batman İl Başkanı, AK Parti il yöneticileri, işadamları ve Batman halkı katıldı.

Yemekten sonra AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Eski Batman Milletvekili Emin Ekmen birer konuşma yaptılar.

Daha sonra Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir konuşma yaptı. Şimşek, bir Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin başlamış durumda olduğunu ifade ederek, “Başbakanımızın Cumhurbaşkanlığı adaylığı hepimize, ülkemize hayırlara vesile olur inşallah. Kendisinden daha fazla bu makamı hak eden başka bir insan olmadığı kanısındayım. 40 yıllık siyasi birikim ve tecrübesi ile ben inanıyorum ki, Türkiye’de zaten kendisinin başlatmış olduğu büyük değişim ve dönüşüm sürecinin önümüzdeki dönemde Cumhurbaşkanlığı yoluyla çok daha güçlü bir şekilde pekişeceğine, güçlü bir şekilde devam edeceğine ben inanıyorum.” şeklinde konuştu.

“Küresel ekonomi büyük sorunlarla karşı karşıya”
Bakan Şimşek, çevremizde çok ciddi çalkantıların olduğunu söyleyerek, “Bölgemizde çok ciddi sorunlar var. Küresel ekonomi büyük sorunlarla karşı karşıya. Böyle bir dönemde Türkiye’nin bir yandan siyasi iktidarını koruyarak, bir yandan da büyük bir tecrübeye, büyük bir birikime sahip bir Cumhurbaşkanıyla güçlü bir hükümetle yoluna devam etmesi bir Türkiye’nin olmazsa olmazı olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü bu dönem tecrübe gerektiriyor, iyi yönetim gerektiriyor, uyum gerektiriyor.” diye konuştu.

Bakan Şimşek, “Bu bölgeyi yakından ilgilendiren Türkiye’nin en temel sorunu olan Kürt meselesinin çözülmesi anlamında çözüm sürecinin güçlü bir şekilde, kardeşlik sürecinin güçlü bir şekilde devamı açısından bu niteliklerde bir Cumhurbaşkanı ve hükümetle Cumhurbaşkanı uyumu ayrı bir önem arz etmektedir.” dedi.

Bakan Şimşek, konuşmasının ardından Teravih namazı için camiye gitti.
Teravih namazında sonra Bakan Şimşek, Turgut Özel Bulvarı üzerinde bulunan esnafla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.  (Veysi Rüzgar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir