• DOLAR 32.642
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2504.945
  • ...
Anadolu Gençlik Derneğinden iftar programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP –  Gaziantep Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından,  Zümrüt Düğün Salonunda düzenlenen iftar programına, Gaziantep İl ve ilçe müftüleri,  Siyasi parti ile STK temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Program Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Hazırlar’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.  İftar yemeğinin ardından Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gaziantep Şube Başkanı M. Fatih Evyapan bir selamlama konuşması yaptı.

Programa konuşmacı olarak katılan Avusturya Müftüsü Mustafa Mollaoğlu Ramazan’ın önemini içeren bir konuşma yaptı.

Ramazan ayını, okuyarak ve yaşayarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Mollaoğlu, “Müslüman’ın değerleri önemlidir. Ramazan ayı da Müslümanlar için çok değerli bir aydır. Müslüman, sahip olduğu değerlere değer verendir. Ramazan ayı kurtuluş ayıdır. Ramazan ayının başı mağfiret ortası rahmet sonu kurtuluştur.”dedi.

Okumanın önemine de değinen Mollaoğlu, “Okumayı unutan bir toplum haline gelmişiz. Hala namaz kılmayan gençlerimiz var. Hala Rabbini bilmeyen gençlerimiz var. Gençlik rabbini bilmeli, değerlerine sahip çıkmalıdır. Müslümanlar olarak çok çalışmalıyız. Mücadele etmeliyiz. Ta ki Kur’an ve sünnet üzerine yetişen bir gençliğe sahip olana kadar. Gençlik, TV izleyerek vaktini israf ederek yetişiyor. TV izlediğimiz saatleri hesaplasak kaç fakülte kaç üniversite bitirirdik?”şeklinde konuştu.   (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir