• DOLAR 32.565
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2430.476
  • ...
`Kur`an İnsanlar Aleyhinde Allah`a Şikâyette Bulunacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Ördekli Kültür Merkezi`nde “Mukaddes Miras Mushaf-ı Şerif Sergisi’nin açılış törenine katıldı. 

Görmez, törende yaptığı konuşmada Kuran’ın bakılmak için değil yaşanmak için indirildiğine dikkati çekti. 

Ali Keleş hocanın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mushaflar insanlarla konuşur ve Mushaflar lisan – ı hâl ile derler ki bize; bana bakmak ibadet ama ben bakılmak için gelmedim, ben hayat kitabı olarak geldim.” dedi. 

Yeryüzünde üç tane kitap olduğunu ifade eden Görmez, bunları küçük kitap, büyük kitap ve en büyük kitap şeklinde sıraladı. Görmez şöyle devam etti: Küçük kitap insandır, insan Allah’ın bir kitabıdır aslında. Kalbi ile gözü ile gönlü ile insan Allah’ın hem de mukaddes bir kitabıdır. Gözü, kulağı eli Allah’ın birer ayetidir. Büyük kitap, kâinat kitabıdır. Ve kâinat dediğimiz kitap da ayetlerden oluşur. Gökler, yerler ve denizler hepsi birer ayettir. En büyük kitap da Kur’andır. O da ayetlerden oluşur. İşte o ayetler bize diyecek ki ben bakılmak için gelmedim. Mezarlıkta okunmak ya da fal bakmak için gönderilmedim ben.” 

Kuran’ın kimi insanlar aleyhinde Allah’a şikayette bulunacağını aktaran Görmez, “Kuran, bölünmüş parçalanmış yürekler benimle birleştiler ama şimdi müminler Musul, Halep ve Kerkük’te beni okudukları halde birbirlerini öldürüyorlar. Yüreklerinin arasına nefret yerleşiyor.’ diye şikâyette bulunacaktır.” şeklinde konuştu. 

Daha sonra Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve diğer protokol üyeleri ile birlikte serginin açılış kurdelesini kesen Prof. Dr. Görmez, katılımcılarla birlikte sergiyi gezdi. (Veysi Siyah / Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir