• DOLAR 32.581
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2426.871
  • ...
"Birileri Ankara'da bizim adımıza kavga çıkartıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş Alparslan Üniversitesinde Kamu Belediye ve STK temsilcilerine verilen iftar yemeğinde barış süreci ile ilgili değerlendirmede bulunan Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Doğu ve Güneydoğu’da herhangi bir savaşın olmadığına dikkat çekti. Rektör İnanç, “Bu coğrafyada kavga yok. Birileri Ankara’da bizim adımıza kavga ediyor.” dedi.

Başta barış ve kardeşlik diye başlayan daha sonra çözüm süreci diye adlandırılan bir atılımın bölgeye yettiğine herkesin şahit olduğunu ifade eden İnanç, herkesin bu süreçten pozitif yönden faydalandığını söyledi.

“Bu coğrafyada bir kavga yok”

Birilerinin Ankara’da, bu halkın adına kavgaya tutuştuğuna dikkat çeken İnanç,  “Eğer bölgenin güvenlik diye bir sorunu olmazsa veya kafalardaki güvenlik sendromu açılırsa, bu illerde (bölgede), bu ilin insanını, bu ilin coğrafyasını yıkabilecek hiçbir gücün olabileceğini düşünmüyorum. Son derece verimli bir coğrafyası olan, son derce insan kaynakları olan bir ilde şimdiye kadar hep yoklara mahkûm edildik. Neden? Yatırımcı ve pazarlanma sorunları varmış! Oysa biz bakıyoruz, bu gün bu coğrafyada etnik yapısından inancına kadar farklı coğrafyalardan insanların bir araya geldiği, bu topraklarda insanların kol kola barış içerisinde çok güçlü diyaloglara sahip olduğuna şahit oluyoruz. Yani bu coğrafyada bir kavga yok. Ne varsa bizim adımıza Ankara’da bir kavga var. Birileri bizim adımıza kavga ediyor. Yoksa burada bir sorun yok ’’ şeklinde konuştu.

“Savaşmak çok kolaydır fakat barışı korumak çok zordur”

Sorunsuz bir kardeşliğin ve barışın hâkim olduğu bir coğrafyanın tesisinde herkese çok ciddi işlerin düştüğünü vurgulayan İnanç,  “Muş Alparslan Üniversitesi olarak 6 yıldır görev yaptığımız bu ilde, bu sürece katkı sunmaya çalıştık. Bu ilde bu süreci Muş Alparslan Üniversitesi olarak belki biz başlattık. O nedenle bundan sonra sorumluluklarımızın daha fazla arttığını düşünüyoruz. Çünkü tesis edilen bir barış süreci var. Savaşmak çok kolaydır fakat barışı korumak çok zordur. Dolayısıyla bundan sonra hepimizin sorumluluğu çok daha fazla artmıştır. Bunun devamı noktasında hepimize düşen, bu sürece pozitif katkı sağlamaktır. Hepimizin bunun bilincinde olduğumuzu biliyor ve o şekilde düşünüyoruz’’ dedi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir