• DOLAR 32.539
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2485.916
  • ...
TBMM'de çiftçi borç faizlerinin affı reddedildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA  – CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, çiftçilerin elektrik, Sulama Birlikleri, Sulama Kooperatifleri ve Tarım Kredi Kooperatifleriyle Ziraat Bankası borç faizlerinin affedilerek ana para borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin tekliflerinin AK Parti milletvekillerinin oylarıyla reddedildiğini öne sürdü.

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, TBMM Plan Bütçe Komisyonu toplantısında görüşmeleri süren ve çeşitli kişi ve kurumların borçlarının faizlerine af getiren “Torba Kanun” tasarısına çiftçi borç faizlerinin de eklenmesi için CHP Grubu olarak 3 ayrı kanun maddesi eklenmesi için önerge sunduklarını söyledi.

Demiröz, ilk önergede “çiftçilerin elektrik borçlarına ilişkin faizlerin silinerek anapara ödemesinin yeniden yapılandırılmasını” istediklerini; ikinci önergede “Sulama Birliklerinin ve Sulama Kooperatiflerinin tarımsal sulama faaliyetlerinden kaynaklanan borçlarına ilişkin faizlerin silinerek anaparanın tekrar yapılanmasını” önerdiklerini; üçüncü önergede ise “çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine ve Ziraat Bankası’na olan borçlarına ilişkin faizlerin silinerek anaparanın tekrar yapılanmasını.” teklif ettiklerini aktardı.

CHP Grubu’nun Komisyon’da 3 önergesi de AK Parti’li üyelerin oylarıyla reddedilirken, CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, görüşme tutanaklarını Bursa'nın 17 ilçesine bağlı tüm köy muhtarlarına, Bursa'nın 17 İlçe Ziraat Odası Başkanlığı’na, Bursa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığı’na, Bursa Akademik Odaları Dönem Sözcülüğü’ne ve Bursa İl Koordinasyon Kurulu Sekreterliği’ne gönderdi. (Veysi Siyah-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir