• DOLAR 32.589
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2496.886
  • ...
CHP'li Vekil: "Kılıçdaroğlu bize danışmadı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - CHP Mersin Milletvekilli Alı Rıza Öztürk, Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ile alakalı olarak Mersin Gazeteciler Cemiyetinde bir basın toplantısı düzenledi.

Başbakan’ın başkanlık sistemini getirmeye çalıştığını iddia eden Öztürk, parlamenter sistemin devlet yapısı itibari ile başkanlık sistemine uygun olmadığını ve basit bir uygulama ile de başkanlık sisteminin getirilemeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine de karşı çıkan Öztürk, mecliste bulunan vekillerin halkı temsil ettiğini ve Cumhurbaşkanının parlamenter sistemde halk tarafından seçilmemesini gerektiğini savundu.

Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü: “CHP olarak kendi partimizin geleceğini ve partililerimizin taleplerini bir kenara bırakarak Tayyip beyin Cumhurbaşkanı olmaması gerektiği ilkesiyle hareket ederek partilerle bir arayışa girdik.  Sivil toplum örgütleriyle ve partilerle yapılan görüşmeler sonucunda Cumhurbaşkanı özellikleri olan Ekmelledin İhsanoğlu Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanmıştır. Türkiye bir yandadır Tayyip Erdoğan bir yandadır. Bizim bakışımız budur. İhsanoğlu, geniş yığınların geniş siyasal düşüncelerin ortak adayı olarak çıkmıştır.  İhsanoğlu, CHP’nin adayı değildir. CHP’nin savunduğu ilkeleri değerleri savunmayabilir. Bizim amacımız CHP’ye genel başkan seçmek değildir. Biz bizim gibi düşünmeyen insanların da olmasını istedikleri özelliklerin hayata geçirilmesini istiyoruz bu yüzden İhsanoğlu Cumhurbaşkanı adayı olarak önerilmiştir.”

Öztürk: “Kılıçdaroğlu, isim hakkında bize danışmadı”

Ekmelledin İhsanoğlu isminin açıklanmasından önce Kılıçdaroğlu’nun milletvekillerine danıştı mı? sorusu üzerine Öztürk şu açıklamada bulundu: “Ekmelledin bey aday olacak sizin bu konudaki görüşünüz nedir? diye bir toplantı olmadı ancak cumhurbaşkanlığı görüşüyle ilgili tüm milletvekillerinin görüşünü aldı. Bir cumhurbaşkanı adayının hukuk devletini içselleştiren adaleti bir yaşam biçimi savunan, eşitliği savunan, faşistliğe ırkçılığa karşı olan ve yurtsever biri olan birinin aday olarak gösterilmesini önerdim. İsim olarak ta Emine Ülker Tarha ve Deniz Baykal’ı önerdim” diyerek konuşmasını sonlandırdı. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir