• DOLAR 32.502
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2429.585
  • ...
İşsizlere iş fırsatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA-Sanayinin nitelikli ara eleman ihtiyacına çözüm bulmak amacıyla kurulan BUTGEM, son olarak Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) destekli ‘Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi’nin startını verdi.

Proje kapsamında otomotiv, makine, tekstil, konfeksiyon ve endüstriyel otomasyon alanlarında eğitim programına katılan iş gücünün meslek edindirilmesi ve geliştirilmesine dönük eğitim laboratuvarı kurulacak.

İşsizlere iş fırsatı

BTSO ortaklığıyla gerçekleştirilecek projeden Bursa, Eskişehir ve Bilecik ’te yaşayan 18 -35 yaş arasındaki vatandaşlar faydalanabilecek. Kurslarda otomotiv, kalıp, makine, CNC, tekstil, dokuma, boya apre, konfeksiyon, dikiş ve güzel sanatlar, elektrik, elektronik, endüstriyel otomasyon, mekatronik dallarında meslek liseleri ile MYO mezunları yararlanabilecek.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BUTGEM’in Türkiye’ye örnek bir eğitim modeli haline geldiğini ifade etti. Ekonomik gelişme ve kalkınma için, nitelikli insan kaynağı yetiştirmenin şart olduğunu anlatan Burkay, “Günümüzde artık bilgiye ulaşabilen, teknolojiyi kullanabilen, yorum yaparak ortaya çıkan problemlere çözüm üretebilen bir teknik eleman modeline ihtiyaç var. Türkiye’deki oda ve borsalara örnek olan projelerimizin yanı sıra, Bursa’nın geleceğini şekillendirecek eğitim yatırımlarımızın da kentimiz ve insanımız için hayırlı olmasını diliyorum” dedi. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir