• DOLAR 32.579
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2438.796
  • ...
`Asil Hedefimiz Amerika ve israil Olmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Ramazan hakkında değerlendirmelerde bulunan Bölgenin Tanınan Âlimlerinden Sahap Korkutata, Şii ve Sünni fitnesini ekenlerin Amerika ve dostları olduğunu belirterek, Allahın ipi olan Kura’na sarılarak sorunun ortada kalkacağını söyledi.

Korkutata, İslam âleminde yakılan fitne ateşinin bir an öce sönmesi ve Müslümanlar arasında vahdetin yerleşmesi için bütün Müslümanların bu Ramazan ayının feyiz ve bereketini fırsat bilip dua etmesi gerektiğini ifade etti.

“Ramazan ayı, Kuran ayıdır”

Ramazan ayının layıkıyla idrak edilmesi durumunda İslam dinini anlamış olacağını ifade eden Korkutata, “Gerçekten Ramazan ayı, Kur’an ayıdır. Rabbimiz, ‘O Ramazan ki onda Kur’an inmiştir, buyuruyor’ dolaysıyla bu Ramazan ayına girerken ve sonuna kadar İslam âleminin bulunduğu sıkıntılı durumdan kurtulması için bütün Müslümanların bu mübarek ayı fırsat bilip dua etmesi gerekir.”dedi.

“Birbirini öldüren Müslümanlar Amerika’nın fitnesine gelmiştir”

İslam âlemindeki sıkıntılara değinen Korkutata, “İslam âlemindeki savaşlar niye oluyor. Bunlara inanmak istemiyoruz. Bu savaşların sebebi Amerika’nın yaptığı fitneden dolayıdır. Birbirini öldüren Müslümanlar bu fitneye gelmiştir. Bu da büyük bir beladır. Efendimiz(S.A.V)  meydana gelen biri mauna olayından sonra farz namazlarda konut okur. Dua ederdi ya da beddua ederdi. Dolaysıyla bütün Müslümanlar ve İslam âlemi bu mübarek ayda Hz Muhammed (A.S)  konutu gibi namazlarda konut okumalı ve duaların kabul olduğu bu Ramazan ayında bolca dua etmeli ve özelikle duaların kabul zamanını yakalayıp her Müslüman çokça dua etmelidir. Şuan İslam âleminde büyük bir fitne var. Rabbimiz bizden ihlâs ve samimiyet görürse ve bu şekil yapacağımız samimi dualar neticesinde büyük fitne ortadan kalkar ve İslam âlemi huzura kavuşur.”diye konuştu.

“ Asıl hedefimiz Amerika ve israil olmalı ”

Müslümanların bu tür fitnelere gelmemesi gerektiğini sözlerine ekleyen Korkutata, “Amerika ve israil’in Müslümanların içerisine attığı bir fitnedir. Müslümanlar birbirini öldürürken onlar kenarda durup fitne ateşine benzin döküp körüklüyorlar. Bu birbirini öldürenler, Müslümanların şehirlerini işgal edenler, niye Amerika ve israil’e karşı çıkmıyorlar?” diye sordu.

“Şii ve Sünni fitnesini eken Amerika ve dostlarıdır”

Şii ve Sünni fitnesini ekenlerin Amerika ve dostları olduğunun altını çizen Korkutata, “Şii ve Sünni taraflar birbirini vurup kırıyorlar. Bunu yapanlar iki tarafta yanlış yapıyor.  Müslüman olan bu iki tarafın yaptıklarından vazgeçmelidir. Bu Müslümanların başına gelen büyük bir bela ve musibettir.”ifadelerine yer verdi.

“Allah’ın gücü her şeye yeter”

Ramazan ayı boyunca çokça dua edilmesi  gerektiğini ifade eden Korkutata, “Samimi dualar edelim. Allaha yalvaralım. Umut edelim ki Ramazanın sonunda bu dualarımız kabul edilsin. Bu büyük fitne ortadan kalksın. Tüm İslam âlemi huzura kavuşsun. Çünkü Allah’ın gücü her şeye yeter. Bu fitne ateşini de söndürmeye Rabbimiz kadirdir. Bu Kuran ayı olması nedeniyle yapılan dualar geri çevrilmez bizde dua edelim. İslam âleminde yakılan bu ateş, yakanları yani sahiplerini yakıp kül etsin. İnşallah.”ifadelerini kullandı.

“Mümin müminin kardeşidir. Ne zülüm yapar nede zulme uğrar”

“Mümin müminin kardeşidir. Ne zülüm yapar nede zulme uğrar” hadisini hatırlatan Korkutata,  son olarak, “Bu şuuru Rabbimiz İslam ümmetine nasip etsin. Allahın ipi olan Kura’na sarılırsak layıkıyla yaşarsak, mümince hareket edersek hiçbir sorun kalmaz.” ifadelerini kaydetti. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir