• DOLAR 32.386
  • EURO 35.122
  • ALTIN 2326.454
  • ...
`Ramazan ayı her yönüyle bir rahmettir``
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Orucun insan sağlığından ibadete, insanlar arasındaki ilişkilerden toplumsal uzlaşmaya kadar birçok yönden faydalarının olduğunu ifade eden halk, Ramazan ayının en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirttiler.

Ramazan ayında özellikle fakir ve muhtaç ailelerin gözetilmesi hususuna dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapan işçi emeklisi Sadettin Aktaş, “Ramazan ayımız gayet iyi geçiyor. Şuana kadar orucun bize olumsuz bir etkisi olmadı. Hem ibadet hem sağlık açısından orucun faydalarını görüyoruz. Ramazan ayında en azından vücudumuz istirahat ediyor. İbadetlere daha fazla yöneliyoruz. Özellikle Kuran-ı Kerim’i daha çok okuyoruz. Ramazan ayında dikkat edilmesi gereken önemli hususlardan biri, fakir ve muhtaç ailelerin daha çok gözetilmesi gerektiğine inanıyorum. İhtiyaç sahiplerini arayıp bulmak, ihtiyaçları varsa karşılamak gerek. Çünkü Ramazan ayında yapılan ibadetlerin Allah katındaki karşılığı kat kat fazladır. Bu nedenle elimizden geldiği kadar Ramazandan çok daha iyi istifade etmek lazım” dedi.

7 yaşından beri oruç tuttuğunu, orucun insan ile günahlar arasında bir perde olduğunu ve insanın oruçlu iken Allah’ı daha çok hatırladığını belirten İshak Yılmaz ise, “Ramazan her yönüyle çok güzel. Teravihlere gidiyoruz. Kur’an okuyoruz. Ramazan ayına has farklı etkinlikler yapıyoruz. Ramazan ayının toplum üzerindeki olumlu etkileri çoktur. Ramazan bize camiye, cemaate katılma alışkanlığı kazandırıyor. Komşular arasında daha iyi ilişkilerin oluşmasına neden oluyor. İftar yemekleri vasıtasıyla insanlar akrabalarıyla daha fazla bir araya gelebiliyor. Ayrıca Ramazan ayı Kur’an ayı olduğu için çok daha fazla Kur’an okuyor ve namazlarımıza daha fazla dikkat ediyoruz. Bence en önemlisi ise sürekli Allah ile baş başa olduğumuzun hissiyle günah işlemekten uzak kalıyoruz. Yani oruç, insan ile günahlar arasında bir perde oluyor’’ şeklinde konuştu.

(M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir