• DOLAR 32.373
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2324.5
  • ...
`Unutulan teheccüt namazını cemaatle kıldırıyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN – Van İl Müftüsü Nimettullah Arvas, sünnet olup uygulaması unutulan teheccüt namazını her gün Yukarı Norşin ve Fakirullah camilerinde cemaatle kıldırdıklarını söyledi.

Evveli rahmet, ortası mağfiret, son günleri bağışlanma ayı olan Ramazan-ı şerifi çok iyi değerlendirmesi gerektiğini söyleyen Müftü Arvas, Ramazan ayının başlı başına bir mektep olduğunu belirtti.

“Ramazan-ı Şerif mağfiret ayıdır”

Müftü Arvas, “Bu yıl sünnet olup uygulaması unutulan teheccüt namazını her gece Yukarı Norşin ve Fakirullah camilerinde cemaatle kıldırıyoruz. Vatandaşlarımız bu konudan çok mutlu olduklarını ifade ediyorlar. Yine kadınlara yönelik 10.00-11.00 arasında mukabele derslerimiz devam etmektedir. Ramazan başlı başına bir mekteptir. Ramazan Kur’an ayıdır, Ramazan-ı Şerif mağfiret ayıdır. Ramazan ayı fetih ve zafer ayıdır. Bedir Harbinin zaferi Ramazan’da müyesser olmuştur. Mekke Fethi de Ramazan-ı Şerifte olmuştur. Ramazan-ı Şerif ibadet ayıdır. Ramazan’da yapılan bir nafile ibadet Ramazan’ın dışında yapılan bir farz ibadete sevap yönünde denktir. ‘Ramazan’da yapılan bir farz ibadet Ramazan’ın dışında yapılan 70 farz ibadetin sevabına denktir.’ buyuruyor Peygamber Efendimiz (s.a.v), Ramazan bereket ayıdır.” diye konuştu.

“Haftanın bütün günleri alo fetva hattımız faal olarak çalışmaktadır”

Ramazan ayı içinde alınan tedbirler çerçevesinde alo fetva hatlarının da olduğunu söyleyen Arvas, “Müftülüğümüzde Ramazan ayı için alınan tedbirler çerçevesinde bir alo fetva hattımız var. Bu fetva hattımız sabah 09.00’dan gece 23.00’a kadar ilgili arkadaşlar burada gelen sorulara cevap veriyorlar. Haftanın bütün günleri alo fetva hattımız faal olarak çalışmaktadır. İlgili uzman arkadaşlarımız, vatandaşlarımızdan gelen sorulara cevap veriyorlar. Aynı zamanda bayanlara yönelikte bir fetva hattımız bulunmaktadır. Bayanlar için de fetva hattımız sabah 09.00 ile akşam 17.00’ye kadar açıktır. Yine burada bayanlardan gelen sorulara uzman bayanlar cevap vermektedir. Bize; ‘Oruç tutmamayı mubah kılan sebepler nelerdir? kaza, kefalet’ konularında sorular gelmektedir. Şuan ramazanın ilk haftasını idrak ediyoruz. Aldığımız tedbirler, yerinde yaptığımız denetimler, gözlemlerimiz vatandaşlarımızın hem camilere ilgileri, teravih namazlarına ilgileri ve ayrıca hatimle teravih kılınan camiler daha da artmıştır.” ifadelerini kullandı.

“Ramazan-ı Şerifi çok iyi değerlendirmeliyiz”

Ramazan ayının cömertliği arttırdığını söyleyen Arvas, “Oruç tutan bütün kardeşlerimiz bilirler ki Ramazan’da bereket diğer aylara nazaren gözle görülür, hissedilir derecede artmaktadır. Cömertlik atmaktadır. Peygamber Efendimizin de Ramazan gelince cömertliği kat kat artardı. Eskiden dışarıda yemek filan satılan açık yerler görüyorduk. Bu yıl artık onları da görmüyoruz. Tabi misafir olan, yolcu olanlar içinde yemek yemek durumunda kaldıkları için böyle birkaç yerin olmasında sakınca yoktur. Mesela bir adam yolcu olsun, hasta olsun veya belli dönemlerde adet halinde olan hanımlar olsun oruç tutmadıkları takdirde bile, oruç tutmadıklarını, yani oruçlu olmadıklarını söylememeleri gerekiyor. Hem kendinin oruca saygı göstermesi lazım hem de Ramazan’a, oruca saygı göstermesi gerekiyor. Dolayısıyla evveli rahmet, ortası mağfiret, son günleri bağışlanma ayı olan Ramazan-ı şerifi çok iyi değerlendirmeliyiz. Her geceyi Kadir Gecesi gibi ihya etmek gerekiyor. Her insana Hızır Aleyhisselam gibi muamelede bulunmalıyız. Onun için büyüklerimiz her geleni Hızır bil, her geceyi Kadir bil ve fırsatı ganimet bil demişlerdir.” şeklinde konuştu. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir