• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yaşar Nuri İmam Gazali`ye Dil Uzattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saçmalamanın ve Hadsizliğin sınırlarını çoktan aşan Yaşar Nuri Öztürk Halk Tv canlı yayınında İmam-ı Gazali Hazretlerine dil uzatarak haddini bir kez daha aştı.

İmam`ı Gazali Hazretlerine ``Mendebur`` diyecek kadar hadsizleşen Yaşar Nuri`ye Halk Tv sunucusu da destek verdi.

HUCCETU’L İSLAM GAZALİ

İmam-ı Gazali’nin “aklı öldürdüğünü” söylüyor. Evet, O felsefecilerle kendi metodları ile mücadele etmiş ve onların akılsızlıklarını yerle bir etmiştir. Aklın düşmanıdır, Kur’an ve sünnete uymayan her türlü aklı reddeder.

İmam-ı Gazali Hazretlerinin tırnağı olamayacak insanların yorumlarına değil de onun devrinde yaşayan alimlerin sözlerine bir bakalım ne diyorlar:

Zamaninin efendisi Ebu’l-Abbas el-Mersi’den Gazâli hakkinda sorulduğu zaman şöyle cevap verdi: ‘Ben Gazâli’nin sıddıklara mahsus en yüksek makama çıktığına şehâdet ederim’.
Kutublar üctür:

1. İlimlerin kutbu (Gazâli)
2. Hâllerin kutbu (Beyazid-i Bistâmi)
3. Makamlarin kutbu (Abdülkadir Geylâni)

Bu hüküm el-Kasd ve’s-Sâdâd adli eserde yazilidir. Ayni eserde şu satirlar da yer almaktadir: ‘Bu elbiseyi Gazâli ördü; Abdülkadir (veya Şârâni) giydi. Biz de ona gereken nakşı işledik; fakat giyecek insan nerede?’

Bu sözde, Gazâli’nin ve Şârâni’nin ledünni ilimlerde cok ile­ride olduklarina işaret vardir.
Abdüllâtif el-Mutri bir mektubunda İmam Subki’ye Gazâli’yi sorunca şu cevabi almiştir: ‘Gazâli hakkinda insan ne söyleyebilir? Onun ismi ve fazileti bütün dünyayi kaplamiştir. Onun sohbetini dinleyen ve kitaplarini okuyan, hakiki değerinin, isminden cok daha üstün olduğunu görür’.

Gazâli’nin talebesi Muhammed b. Yahya en-Nişâburi şöyle der: ‘Aklı kemâl derecesinde olanlar ancak Gazâli’nin fazilet ve ilmini takdir edebilirler’.

habervaktim

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir