• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yetimler iftar yemeğinde buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Özel bir otelde yetimlere yönelik gerçekleştirilen iftar yemeğine, Bitlis İl Valisi Orhan Öztürk, İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba, kurum amirleri  ve onlarca yetim çocuk katıldı.

Dünya ayrılık dünyasıdır
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlanan programda kısa bir konuşma yapan Vali Öztürk, Ramazanda yetim çocuklarla kendilerini iftarda bir araya getirenlere teşekkür etti.
Öztürk açıklamasını şöyle sürdürdü: “Dünya ayrılık dünyasıdır. Birliktelikler her zaman güzel olduğu gibi ayrılıklarda bu dünyanın bir gerçeğidir.  Hepimiz Ademoğlunun çocuklarıyız. Dünya yaşantısından sonra ahirete yine sevdiklerimizle birlikte olacağız. Önemli olan buradaki bu birlikteliğin güzel vesilelerle devam ettirilmesidir.” diye konuştu.

Allah’a hamd Peygambere salat ve selam ile konuşmasına başlayan İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba ise, bir tas çorbayla da olsa yetimlere sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Ümmetin yetimlerine sahip çıkalım
Peygamberin de bir yetim olduğunu hatırlatan Akbaba, açıklamasında şunlara yer verdi: “Cenabı Allah peygamberimize bir yetim olduğunu hatırlattı. Yetim olan o Peygamberi Allah korudu.  Peygamberimizi koruyan Allah, elbette bizleri ve yetimlerimizi de koruyacaktır.

O bakımda Allah’ın korumasında olan bu yetimlerimize sahip çıkmalıyız. Onların dertleriyle dertlenmeliyiz. Bütün dünya yetimlerine sahip çıkmalıyız. İftarımızı onlarla birlikte açmalıyız. Çünkü yetimin oturduğu sofrada bolluk ve bereket vardır. Nitekim Peygamber Efendimiz ‘İçinde yetim barındıran hane halkıyla cennete komşu olacağım’ diye buyuruyor.  Kim ki, peygamberle cennete komşu olmak isiyorsa, dünya yetimlerine sahip çıksın.” şeklinde konuştu.

Program, yemekten sonra yapılan duayla sona erdi.    (Şükrü Tontaş - İLKAHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir