• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Tatvan'da Umre çekilişi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis Valiliği, Tatvan Kaymakamlığı ile Tatvan Belediyesi tarafından Sodes projesi kapsamında Tatvan sahil parkında her gece iftardan sonra gerçekleştirilen Ramazan Geceleri'nin beşinci gününde "Umre Seyahati" çekilişi yapıldı.

Ramazan ayı boyunca her Çarşamba gecesi "Umre Seyahati" çekilişinin yapıldığı etkinliklerde ilk çekiliş çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Ramazan Geceleri etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen "Umre Seyahati" çekilişinin ilk talihlisi ise Şakir Albay oldu. Daha önce kutsal toprakları ziyaret etmediğini belirten Şakir Albay, "Ramazan Ayı boyunca, Tatvan Belediyesi ve diğer kurumların birlikte düzenlemiş olduğu etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen ‘Umre Seyahati’ çekilişinin ilk talihlisi ben oldum. Yüce Rabbim bunu bana nasip etti. Kutsal toprakları daha önce ziyaret etmemiştim. Allah nasip ederse düzenlenen bu etkinlikler sayesinde kutsal toprakları ziyaret edeceğim.” dedi.

Kura çekimine katılan Tatvan Belediye Başkan Vekili M. Nuri Peker ise Tatvan Belediyesi olarak Ramazan Geceleri'ne katılan vatandaşlar arasında her Çarşamba gecesi "Umre Seyahati" çekilişi düzenlediklerini ve Ramazan ayı sonunda toplamda dört kişiyi kutsal topraklara göndereceklerini söyledi.

Umre Seyahati çekilişini bir rakam ile kaybeden iki vatandaşa ise Kur'an-ı Kerim hediye edildi. (Menderes Beysülen-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir