• DOLAR 32.521
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2487.559
  • ...
Darbe yönetimi Rafah Kapısı'nı yeniden kapattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE- Sınır Kapıları Heyeti'nden bir yetkili, Mısır yönetiminin Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki Rafah Kapısı'nı üç gün süreyle umrecilerin çıkışı ve mahsur kalanların girişi için açtıktan sonra yeniden kapatıldığını söyledi.

Umrecilerden on ikinci kafilenin de iki grup halinde Rafah Kapısı'ndan çıkış yaptığını bildiren yetkili, Mısır yönetiminin kafilelerde yer alan umrecilerden 18'sinin çıkış yapmasını ise herhangi bir gerekçe göstermeden engellediğini açıkladı.

On birinci umre kafilesinin Gazze Şeridi'ne dönüş yaptığını bildiren yetkili, kapının iki haftadır kapalı olması nedeniyle Mısır tarafında mahsur kalan yüzlerce kişinin de üç gün içerisinde Rafah Kapısı'ndan Gazze'ye girdiğini söyledi.

Bu arada, kilometrelerce Gülücük-28 kafilesinin kapının ilk açıldığı gün Rafah Kapısı'ndan Gazze Şeridi'ne giriş yaptığı ve Salı günü akşamı bölgeden ayrıldığı bildirildi.

Geçen yıl 3 Temmuz'da Mısır ordusunun darbe yaparak Muhammed Mursi'yi görevden uzaklaştırmasından bu yana Mısır yönetimi Rafah Kapısı'nı sürekli kapalı tutuyor ve sadece istisnai durumlarda açıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir