• DOLAR 32.515
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2437.887
  • ...
BBC`ye Taraflı israil Yayını Protestosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiliz yayın kurumu BBC, Kudüs ve Batı Şeria`da meydana gelen son olayları aktarırken israil yanlısı yayın yaptığı gerekçesiyle protesto edildi.

BBC`nin Londra`daki genel merkezi önünde toplanan protestocular, ellerinde "Filistin`i sansürleme", "Netanyahu, senin yalanların bizim doğrularımız değil", "BBC, israil`i koruma", "BBC, israil`in savaş suçlarını aklıyor" yazılı pankartlar taşıdı, sloganlar attı.

Protesto sırasında kimi zaman göstericiler ile polis arasında arbede yaşandı. BBC`nin genel merkezi önündeki bariyerleri devirerek kuruma girmeye çalışan protestocular polis tarafından engellendi.

Protesto sırasında dağıtılan bildiride, haziran ayının ilk 10 gününde Batı Şeria`da israil güçleri tarafından alıkonulan 17 gencin durumuyla ilgili BBC`nin hiçbir haber yapmadığı bildirildi. israilli üç yerleşimcinin Batı Şeria`nın El-Halil şehrinde kaybolması ve cesetlerinin bulunmasının ardından ise israil güçlerinin binden fazla Filistinlilere ait evi yağmaladığı, 40 günlük bir bebeğin bu yağmalamalar sırasında yaralandığını ve BBC`nin bunu da aktarmadığı kaydedildi.

BBC`nin haberlerindeki dile de dikkat çekilen bildiride, Kudüs`ün tamamen israil toprağıymış gibi yansıtıldığı belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir