• DOLAR 32.573
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2433.475
  • ...
Çelik: Erdoğan İstifa Etmeyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, cumhurbaşkanı adayı olan Başbakan Erdoğan`ın başbakanlıktan istifa etmesini gerektiren Anayasa ve yasa hükmü ile YSK kararının olmadığını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Toplantısı`nın ardından gazetecilere açıklama yaptı, soruları cevaplandırdı

Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın, cumhurbaşkanı olması halinde partinin geleceğine ilişkin konuların MKYK’da gündeme gelip gelmediği sorusu üzerine Çelik, AK Parti’nin bir iki günlük değil uzun vadeli stratejiler, programlar hazırladığını ifade ederek 10 Ağustos’taki seçimlerde Erdoğan’ın birinci turda cumhurbaşkanı olması halinde, bu konunun konuşulacağını, o tarihe kadar tek hedeflerinin cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu kaydetti.

Çelik, AK Parti’nin geleceğiyle ilgili senaryoların daha partinin kurulduğu gün başladığını, o dönemde gazeteleri ziyaret ederken, parti hakkındaki senaryoların kendilerine anlatıldığını, Erdoğan hakkındaki siyasi yasağın kalkmayacağının söylendiğini belirtti.

Başbakan Erdoğan’ın, 3 Kasım 2002’deki seçimlerde milletvekili adayı olmadan seçim kampanyası yaptığını, partisinin 363 milletvekili çıkardığını ama milletvekili olamadığını hatırlatan Çelik, o dönemde de partide kavga çıkmadığını, Erdoğan’ın istişareleri sonunda Abdullah Gül’ün 58’inci hükümeti kurduğunu, Başbakan Erdoğan’ın da Siirt’ten milletvekili seçilmesinin hemen ardından Gül’ün siyasi nezaket göstererek istifa ettiğini anımsattı.

Hüseyin Çelik, "AK Parti’de acaba bir çatlama olur mu, restleşme olur mu, küsüşme olur mu, ayrışma olur mu beklentisi içinde olanlar boşuna burada kendileri için gelecek aramasınlar. Onlara buradan gelecek çıkmaz. Siyasi partiler, kendi maharetleriyle marifetleriyle projeleriyle halka yakınlıklarıyla bu işleri yapacaklar. Partimizin geleceğinden bir endişemiz yok. AK Parti’nin geleceği Türkiye’nin geleceğiyle adeta örtüşmüş durumda. Türkiye’nin geleceği de parlak olacaktır, AK Parti’nin geleceği de parlak olacaktır, bundan kimsenin endişesi olmasın" diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir