• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Dışişleri Bakanlığı’ndan Rehine Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Dışişleri Bakanlığı Kriz Masasından yapılan açıklamada; “Irak`ta alıkonulan tüm vatandaşlarımızın ülkemize sağ salim dönmeleri amacıyla gerekli çalışmalar hassasiyetle sürdürülmektedir. Bağdat Büyükelçiliğimiz halen Irak`ta bulunan vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde ülkemize dönebilmelerini teminen gerekli çalışmaları yürütmeye devam etmektedir.”denildi.

 "İnsani yardımlar devam ediyor"

Dışişleri Bakanlığı Kriz Masasından yapılan açıklamada, 30 Haziran 2014 tarihinde yapılan açıklamanın geçerliliğini sürdürdüğü belirtilerek, "Çatışmalardan etkilenen Türkmen soydaşlarımız ve diğer Iraklı kardeşlerimize yönelik insani yardım faaliyetlerimize devam edilmektedir. Başbakanlık Afet Ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda Kızılay tarafından üç TIR insani yardım malzemesi (su, gıda ve yatak) 1 Temmuz tarihinde Sincar bölgesine ulaşmıştır. Öte yandan, Telafer ilçesindeki yerlerinden edilmiş halka ulaştırılmak üzere, AFAD`ın bugün (2 Temmuz) bir miktar mutfak seti, battaniye ve gıda kolisini Zaho`ya sevk etmesi planlanmaktadır" denildi.

Açıklamanın devamında, "Irak`ta alıkonulan tüm vatandaşlarımızın ülkemize sağ salim dönmeleri amacıyla gerekli çalışmalar hassasiyetle sürdürülmektedir. Bağdat Büyükelçiliğimiz halen Irak`ta bulunan vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde ülkemize dönebilmelerini teminen gerekli çalışmaları yürütmeye devam etmektedir. Bu çerçevede, Kriz Merkezi`ne ulaşan bilgi ve destek talepleri, eldeki güncel bilgiler ışığında ve Irak`ta devam eden olağanüstü koşullara rağmen ilgili birimlerimizce süratle cevaplandırılmaktadır" ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir