• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Geleceğin Meslekleri: Elektronörofizyoloji, Optisyenlik, Odyometri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan 2023 projeksiyonuna göre yeni tanımlanan sağlık mesleklerinde büyük personel açığı öngörülüyor. Bir kereye mahsus olarak Sağlık Bakanlığı tarafından mevcut sağlık personelleri çalıştıkları alanda yetkilendiriliyor. Ancak ağız ve diş sağlığı, anestezi, tıbbi görüntüleme, ameliyathane teknikerliği, ilk ve acil yardım gibi alanlara yeni atamalar yapılamıyor. Sağlık alanında faaliyet gösteren meslek yüksekokulları bu yaklaşık yirmi meslek dalında ise nitelikli personel yetiştirme yarışına giriyor. Bu yarış sonucunda da program ve kontenjan sayısı önemli ölçüde artıyor. Uzmanlar sağlık alanında eğitim almak isteyen öğrencileri, uygulama kalitesine önem vermeleri gerektiği konusunda uyarıyor.

Geleceğin Meslekleri: Elektronörofizyoloji, Optisyenlik, Odyometri

Mesleki eğitime getirdiği yeniliklerle tanınan Kapadokya Meslek Yüksekokulu sağlık programlarının pek çoğunda üç dönem uygulaması yürütüyor. 2012 yılında tanımlanan yeni tıp mesleklerinin önemli bir kısmı önlisans programları. Bu değişikliğin bir sonucu olarak içinde bulunduğumuz yıl sağlık meslek lisesi mezunlarının yetkili personel olarak atanmasına son verildi. Bundan böyle sağlık teknikeri olabilmek için meslek yüksekokulu mezuniyeti şartı getirilmiş durumda. Sağlık alanındaki bu gelişmeler sağlık eğitiminde meslek yüksekokullarını çok önemli bir konuma taşıdı.

Mesleki eğitime getirdiği yeniliklerle tanınan Kapadokya Meslek Yüksekokulu sağlık programlarının pek çoğunda üç dönem uygulaması yürütüyor. Öğrenciler henüz okurken özellikle yaz dönemlerinde bölgede faaliyet gösteren anlaşmalı sağlık kurumlarında uygulama yapma imkânı buluyorlar. Bunun yanı sıra yüksekokul yine bir ilke imza atarak fizik tedavi ile ağız ve diş sağlığı alanlarında uygulama merkezleri açma çalışmalarına devam ediyor. Eğitimde işbirliği protokolleri ile öğrencilerine henüz okurken burs ve iş imkânları sunuyor.

Meslek yüksekokullarının sağlık programlarına sağlık meslek liselerinden sınavsız geçiş yapmak mümkün. Ayrıca bu programlara Anadolu liseleri ve düz liselerden de YGS ile giriş yapılabiliyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir