• DOLAR 32.367
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Bunlar Kimin Polisi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Edinilen bilgilere göre dün sabah bir araya gelen bir grup üniversite öğrencisi, Gaziosmanpaşa’daki israil Büyükelçiliği konutu önünde Siyonistlerin Filistinlilere bomba yağdırmasını telin etti.

İSRAİLLİ GÖREVLİLER POLİSİMİZİ YÖNLENDİRDİ

Büyükelçilik konutundan çıkan israilli ajanların gençleri tahrik ettiği ve binanın güvenliğini sağlayan polisleri yönlendirerek 2’si bayan, 3’ü erkek olmak üzere 5 öğrenciyi gözaltına aldırdığı öğrenildi. Esat Merkez Polis Karakolu’na götürülen öğrenciler saatlerce nezarette bekletildi. Gözaltında tutulan öğrenciler, sivil toplum kuruluşlarından gelen tepkiler üzerine tutanak karşılığında serbest bırakıldı.

“RENCİDE OLDUK”

Yaşadıklarını Habervaktim’e anlatan mağdur öğrenciler, Filistinli kardeşlerine sahip çıktıkları için kendilerine terörist muamelesi yapıldığını söyledi. Polisin tavrının kendilerini üzdüğünü dile getiren öğrenciler, “israilli ajanlar, Türk polisini yönlendirmiş oldu. Bu utanç verici bir durumdur. Polisin takındığı tutum israil’in saldırılarından daha fazla bizi yaralamıştır. Oysa israil, kimin tarafından kaçırıldığı ve kimin tarafından öldürüldüğü belli olmayan 3 israilli genç için 500’den fazla Filistinliyi tutukladı. Ramazan’ın ilk günlerinde insanlar sahurunu yaparken evlerinde bombalandılar. Birçok kardeşimiz şehit edildi. Onlarcası yaralandı. Duyarlı Müslümanların buna sessiz kalması beklenemezken, elçilik binası önünde maruz kaldığımız durum bizi fazlasıyla rencide etmiştir. Baskılar bizi asla yıldıramayacak” ifadelerini kullandı.

BUGÜN İFTARDA PROTESTO EDİLECEK

Diğer taraftan İHH öncülüğündeki STK’ların, öğrencilerin hukuksuz şekilde gözaltına alınmasını ve Filistinlilere bomba yağdırılmasını yarın iftar vaktinde Gaziosmanpaşa’daki israil Büyükelçiliği önünde protesto edeceği öğrenildi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir