• DOLAR 32.597
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2505.229
  • ...
Halep Susuz Kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yerel aktivistlerden Mustafa Sultan, orduya ait helikopterlerin yönetim karşıtlarının kontrolündeki bölgelere "varil bombalı" saldırıları sonucu Halep`e içme suyu sağlayan borularda meydana gelen hasar dolayısıyla kentte su sıkıntısının baş gösterdiğini söyledi.

Halkın içme suyunu karşılayabilmek için çeşmelere akın ettiğini ifade eden Sultan, "Halep`te rejim karşıtlarının denetiminde olan bölgelerde altyapı çökmüş durumda. Rejim güçleri muhalif bölgelere her gün onlarca varil bombası atıyor" dedi.

Hava saldırıları nedeniyle terk edilmiş onlarca bölgenin olduğuna işaret eden Sultan, şunları kaydetti:

"Esed güçleri, halkı ramazan ayında susuz bırakmak için altyapıyı hedef alıyor. Muhaliflerin kontrolündeki birçok bölgede ne elektrik ne de su var. Halk içme suyunu kuyulardan temin etmeye çalışıyor. Ayrıca hava saldırıları ve keskin nişancı ateşi nedeniyle halk, yolları ve köprüleri kullanamıyor, çarşı ve pazara gidemiyor. Dolayısıyla ramazan ayında bazı temel gıda maddelerine ulaşmakta sıkıntı yaşanıyor."

Varil bombalı saldırılarda çok sayıda evin yıkıldığını veya hasar gördüğünü dile getiren Sultan, muhalif bölgelerde üst geçit, yol ve köprülerin kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir