• DOLAR 32.54
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2488.604
  • ...
Tuşba Belediyesi 4 dilde eğitim kursu açacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Tuşba Belediyesi, oluşturacağı Kültür Merkezi’nde Kürtçe, Arapça, Farsça ve İngilizce olmak üzere 4 farklı dilde eğitim vermek için hazırlıklara başladı. Eğitim verilecek diller arasında bulunan Kürtçe’nin bölgede yaşayan halkın ana dili olması sebebiyle yoğun bir katılımın olması bekleniliyor.

Eğitimlerin, konularından uzman eğitimciler tarafından verileceği kaydedildi. Açılacak kurslara katılmak isteyenlerin Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne başvuruda bulunabileceği gibi Tuşba Belediyesinin resmi internet sitesi olan tusba.bel.tr adresinde de kayıt yapabilecekleri ifade edildi.

Açılacak olan kurslarla ilgili bilgi veren Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe  belediye olarak halkın eğitimine katkıda bulunmak amacı ile 4 farklı dilde  eğitim vereceklerini ifade etti. Dilin kültürel alışverişin köprüsü olduğunu söyleyen Özgökçe, dil kurslarıyla, birlikte yaşamayı seçmiş insanların daha iyi kaynaşmasını amaçladıklarını belirtti.

Kürtçe, Arapça, Farsça ve İngilizce derslerine ilginin yoğun olacağını da tahmin ettiklerini vurgulayan Özgökçe, “Aynı yerde yaşamanın, aynı havayı paylaşmanın ve kültürler arası diyalog kurmanın tek yolu, dildir. Bunun için dil kursları açtık. Dil programımıza katılanlara sertifika vereceğiz. Şimdiden tüm kursiyerlerimize başarılar diliyorum.” dedi. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir