• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Filistinli Gencin Kaçırılma Anının Görüntülerine Ulaşıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KUDÜS - Kaçırılan Filistinli gencin evinin yanındaki dükkanda bulunan mobese kayıtlarında, sabah namazını Mescid-i Aksa`da kılmak için Şufat beldesindeki evinden çıkan 17 yaşındaki Muhammed Hüseyin Ebu Hudayr`ın yanında beyaz bir aracın belirdiği görülüyor.

Görüntülerde, araçtan inen 2 israilli yerleşimcinin, önce Ebu Hudayr`a bir şeyler sorduğu ardından Filistinli genci zor kullanarak araca bindirdikleri ve arabanın Batı Kudüs yönünde ilerlediği gözleniyor.

Ebu Hudayr ailesine ait evin, Mescid-i Aksa`ya uzak olmadığı belirtiliyor.

Öte yandan mahalle sakinlerinden Hasan, lise son sınıf öğrencisi olan Muhammed hakkında, "ahlaklı, komşular tarafından sevilen bir çocuktu. Orucunu tutar, namazına dikkat ederdi" dedi.

israil emniyeti, sabah saat 04.00`te polise bir Filistinli gencin kaybolduğunun bildirildiğini, olaydan bir saat sonra ise bir kişinin olarak ölü bulunduğu ve kaçırılan kişi ve olay arasında bir bağ olup olmadığının araştırıldığı bildirilmişti.

israil yönetimi, 12 Haziran`da Batı Şeria`daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan üç Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bundan Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu. Bu kişilerin bulunması için israil Parlamentosu, orduya operasyon yapma dahil geniş yetkiler vermişti.

Ordu birlikleri de o tarihten bu yana Batı Şeria`da baskınlar düzenleyip, aralarında Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk, milletvekilleri, eski bakanlar ve Hamas üyelerinin de bulunduğu 580`in üzerinde kişiyi gözaltına almış, Gazze`de onlarca noktaya hava saldırıları düzenlemişti.

Yahudi yerleşimcilerin 30 Haziran’da cesetlerinin bulunduğu El Halil kentinin israil güvenlik güçlerince ablukaya alınmasının ardından başlatılan operasyonlarda 3 yerleşimciyi kaçırmakla suçlanan Hamas hareketi mensubu Amir Ebu Iyşe ve Mervan el-Kavasımi ile Ekim 2011`de Hamas Hareketi ile "esir takası anlaşması" kapsamında serbest bırakılan Ziyad Avvad`ın evi patlayıcı yerleştirilerek yıkılmıştı.

israil askerlerinin, Batı Şeria`nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı`na baskın düzenlemesi üzerine Filistinli gençler ile askerler arasında dün çıkan çatışmada 16 yaşındaki Filistinli genç Yusuf Ebu Zaga hayatını kaybetmişti.

Bu sabah da Kudüs`te israilli Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılan 17 yaşındaki Muhammed Hüseyin Ebu Hudayr ölü olarak bulundu.

Filistin hükümetinden yapılan açıklamaya göre, üç Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığı 12 Haziran`dan bu yana düzenlenen operasyon ve saldırılarda 13 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Bu sabah öldürülmüş olarak bulunan 17 yaşındaki Muhammed Hüseyin Ebu Hudayr ile ölü sayısı 14`de yükseldi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir