• DOLAR 32.386
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.515
  • ...
Kudüs`teki Çatışmalarda 70 Filistinli Yaralandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KUDÜS - siyonist işgal askerleri, şihid edilen Muhammed Hüseyin Ebu Hudayr`ın evinin yakınında toplanan Filistinlilere plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale ederken, göstericiler, askerlere molotof kokteyli ve taş atarak karşılık veriyor. Şehir üstünde sürekli olarak polis helikopteri uçtuğu gözlenirken, caddelerde sık sık siren sesleri duyuluyor.

Şufat Tıp Merkezi`nden yapılan açıklamaya göre, şu ana kadar plastik mermiyle yaralanan 70 Filistinli hastaneye getirildi.

AA muhabirine konuşan siyonist işgal Emniyet Sözcüsü Micky Rosenfelt, "Şu ana kadar olaylarda herhangi bir gözaltı ya da tutuklama rapor edilmedi" dedi.

Öte yandan Filistinliler, Muhammed Hüseyin Ebu Hudayr`ın ailesine taziyede bulunuyor.

Abbas Netanyah`dan olayı kınamasını istedi

Öte yandan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin resmi haber ajansı WAFA`da yer alan açıklamasında siyonist işgal  Başbakanı Binyamin Netanyahu’dan, Doğu Kudüs’te Muhammed Hüseyin Ebu Hudayr adındaki Filistinli gencin kaçırılmasının ardından öldürülmesi olayını kınamasını ve haziranın başından bu yana 15 Filistinlinin hayatını kaybetmesine neden olan Yahudi yerleşimcilerin saldırılarının durdurulması için ciddi adımlar atmasını istedi.

"Kimse kendi elleriyle hukuk aramasın"

siyonist işgal Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kamu Güvenliği Bakanı Yitzhak Aharonovitch ile kolluk güçlerinin mümkün olduğunca hızlı çalışmasını görüşen siyonist işgal Başbakanı Binyamin Netanyahu`nun, "Bu kınanası cinayete götüren güdünün arkasında ne olduğunun bulunmasını istediği" belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Netanyahu’nun taraflara "Kimse kendi elleriyle hukuk aramaya kalkmasın. siyonist işgalci, kanunların olduğu bir ulustur ve herkes bu kanunlara uymalıdır" şeklinde uyarıda bulunduğu kaydedildi.

Almanya’dan israil ve Filistin’e itidal çağrısı

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Bild gazetesinde yayımlanan makalesinde, israil ve Filistin yöneticilerine itidal çağrısında bulundu.

Kaçırılan üç siyonist gencin ölüm haberinin büyük keder ve acıya yol açtığını belirten Steinmeier, katillerin ve onlara destek verenlerin bir an önce yakalanması ve yargı önüne çıkarılmasını temenni ettiğini kaydetti. Steinmeier, sorumluların bulunması için israil ve Filistin yetkililerini işbirliği yapmaya davet etti.

Gelecek günlerde atılacak adımlarda barış hedefinden uzaklaşılmamasını umut ettiğini belirten Steinmeier, “Daha fazla masum insan zarar görmemeli. Eğer bu trajedi sonu gelmeyen yeni bir şiddet kısırdöngüsüne yol açarsa o zaman failler hedeflerine ulaşmış olacaktır. Şu anda bu hedeften çok uzak olsak da barış sürecinin devam ettirilmesinin ve iki devletli çözümün alternatifi yoktur” dedi.

Siyonist işgal yönetimi, 12 Haziran`da Batı Şeria`daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan üç Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bundan Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu. Bu kişilerin bulunması için siyonist işgal parlamentosu, orduya operasyon yapma dahil geniş yetkiler vermişti.

Ordu birlikleri de o tarihten bu yana Batı Şeria`da baskınlar düzenleyip, aralarında Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk, milletvekilleri, eski bakanlar ve Hamas üyelerinin de bulunduğu 580`in üzerinde kişiyi gözaltına almış, Gazze`de onlarca noktaya hava saldırıları düzenlemişti.

Yahudi yerleşimcilerin 30 Haziran’da cesetlerinin bulunduğu El Halil kentinin siyonist işgal güvenlik güçlerince ablukaya alınmasının ardından başlatılan operasyonlarda, 3 yerleşimciyi kaçırmakla suçlanan Hamas hareketi mensubu Amir Ebu Iyşe ve Mervan el-Kavasımi ile Ekim 2011`de Hamas Hareketi ile "esir takası anlaşması" kapsamında serbest bırakılan Ziyad Avvad`ın evi patlayıcı yerleştirilerek yıkılmıştı.

Siyonist işgal askerlerinin, Batı Şeria`nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı`na baskın düzenlemesi üzerine Filistinli gençler ile askerler arasında dün çıkan çatışmada 16 yaşındaki Filistinli genç Yusuf Ebu Zaga hayatını kaybetmişti.

Bu sabah da Kudüs`te siyonist yerleşimciler tarafından kaçırılan 17 yaşındaki Muhammed Hüseyin Ebu Hudayr ölü olarak bulundu.

Filistin hükümetinden yapılan açıklamaya göre, üç Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığı 12 Haziran`dan bu yana düzenlenen operasyon ve saldırılarda 13 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir