• DOLAR 32.38
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2325.56
  • ...
Ramazan`da camiler her vakit tıklım tıklım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Maddi ve manevi güzelliklerin yaşandığı on bir ayın sultanı Ramazan ayında normal vakit namazlarını camilerde cemaatle kılan Batmanlılar, cami ve mescitleri hınca hınç dolduruyor. Cami ve mescitlerdeki manzara ise Cuma ile teravih namazlarını aratmıyor.

Vakit namazlarını kılmak için Batman Ulu Camii’ne giden camiye sığmazken çoğu cemaat ise Cumaları olduğu gibi namazlarını camii avlusunda kılmak zorunda kalıyor.

“Çocuk, genç, yaşlı ve kadın herkes camilere akın ediyor”

Ramazan’da camilerin dolmasından dolayı mutluluğunu dile getiren eski Batman İl Müftüsü Celal Yıldız, “Ramazan ayında Müslümanların ibadetlere olan düşkünlüğü daha fazla oluyor. Müslümanlar yıl boyunca böyle güzel bir ayı beklemektedirler. Bir de birlikte yapılan ibadetler, insanlarda büyük bir heyecan yaratmaktadır. Onun için çoluk çocuk, genç, yaşlı ve kadın hep birlikte camilere akın ediliyor. Birlikte coşkulu bir şekilde ibadet edildiğini görüyoruz. Bu ülkemizin her yerinde aynı şekildedir. Bütün bunlar ayrı bir sevinç kaynağı oluyor. Aşırı sıcaklara rağmen yaşanan bu güzellikler sayesinde açlığı ve susuzluğu hissetmiyoruz. Bunun bu şekilde devam etmesini arzu ediyoruz.” diye konuştu.

“Ramazan’da Müslümanlar camileri dolduruyor”

Camilerin, Müslümanların huzur bulduğu mekânlar olduğunu söyleyen Camii İmamı M. Latif Kaya, “Mübarek Ramazan ayı gelmesiyle insanların ibadetlere olan hassasiyetleri biraz daha artıyor. İnsanlar 17 saat Allah için bu kavurucu sıcak günlerde oruçlarını tutuyorlar. Ramazan’da Müslümanlar camileri dolduruyor. Aynı şekilde Yaz Kur’an kurslarımızı da çocuklar akın ediyor. Teravihlerde de 5 vakit namazlarda da çocuklarımız ve gençlerimiz camilere geliyor. Her yerde olduğu gibi bu şehirde de insanlar camileri dolduruyor ve ibadetlerini yapmaya çalışıyorlar. Allah bizim 11 ayımızı aynı bu Ramazan ayı gibi geçirmemizi nasip etsin.” şeklinde konuştu.

Camii cemaatinden Ziver Altun ise, birlikte yapılan ibadetin lezzetinin daha çok olduğu için camilere gelip ibadetlerini yaptıklarını söyledi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir