• DOLAR 32.32
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2296.718
  • ...
Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN  - Mardin Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Doğan Gazan, Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması (ADR) kapsamında, hazırlanan Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi Düzenlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönergenin yayımlandığını ve yönergeye www.tmkt.gov.tr adresinden ulaşılabileceğini ifade etti.

       

Başkan Gazan; “Bu kapsamda, tehlikeli maddelerden bir takvim yılı içerisinde net 50 ton ve üstü miktarlarda işlem yapan, karayoluyla taşımacılığı alanında dolduran, paketleyen, yükleyen, gönderen, alıcı, boşaltan ve tank-konteynır/taşınabilir-tank işletmecisi olarak faaliyet gösteren firmaların, tehlikeli madde faaliyet belgesi almak zorundadır.

           

Bu itibarla söz konusu yönetmelik kapsamında yer alan maddelerin (akaryakıt, LPG, LNG, ve CNG, her türlü boya, vernik, pyroteknik maddeler, tiner, solvent, ve solvent bazlı ürünler, oksijen, asetilen gibi sınai ve tıbbi gazlar, tarım ilaçları ile ADR’de tanımlanan diğer tehlikeli maderler ) karayoluyla taşımacılığı alanında dolduran, paketleyen, yükleyen, gönderen, alıcı, boşaltan ve tank-konteynır/taşınabilir-tank işletmecisi olarak faaliyet gösteren firmaların, tehlikeli madde faaliyet belgesi almak zorundadır.

           

01.09.2014 tarihine kadar bahsi geçen yönergede yer alan bilgi ve belgelerle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın ilgili Bölge Müdürlüklerine başvurarak Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi alması gerekmektedir.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir