• DOLAR 32.417
  • EURO 34.465
  • ALTIN 2486.963
  • ...
Çermik'te su çilesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Çermik'te bulunan birden fazla su kaynağına rağmen sıkıntısı çektiklerini belirten ilçe halkı, bazen günlerce su sıkıntısı çektiklerini dile getirerek yetkililerden sorunlarına kalıcı bir çözüm bulunmasını istedi.

20 yıldan beri çermik’te ikamet ettiğini, bu süre zarfında evlerinde gün boyunca suyun gelmediğini söyleyen vatandaşlardan Suat Alçiçek, "Ramazan ayında olmamıza rağmen 4 gündür evlerimizde sular akmıyor. Bu konuda öncelikle muhtarımıza durumu izah ettim. Sağ olsun muhtarımız ise 5-6 gündür bu işle ilgilendiğini, su pompalarında bir arıza olduğunu, yetkililerin 1-2 gün içinde arızayı gidereceklerini söylemişti. Ancak 4 gündür evlerimizde su akmıyor. Buradan yetkililere sesleniyorum. Çermik’imizin etrafı sularla doludur. Bu zamanda en temel ihtiyaç olan su sıkıntısını yaşıyor olmamız büyük bir eksikliktir. Bu sorunun en kısa zamanda hal edilmesini istiyoruz." dedi.

Yaklaşık 3-4 yıldan beri su çalışması yapan yetkililerin bir türlü su sorununu hal etmediğini söyleyen ilçe esnafından İsmail adlı vatandaş ise, "Bir güne bir gün evlerimizde ve işyerlerimizde sular akmıyor. Bazen 2, bazen 3 gün suyun gelmediği oluyor. Burada biz motosikletlerle dağda-bahçede su taşıyarak birkaç günlük ihtiyacımızı karşılamaya çalışıyoruz. Oruç ayında su sıkıntısından dolayı perişan oluyoruz.’’ diyerek yetkililerden çözüm istedi.   (Murat Yaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir