• DOLAR 32.576
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.726
  • ...
Adana Tabip Odasından Torba Yasa'ya tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Torba Yasa’nın sağlık çalışanların kazanılmış haklarını elinden aldığını savunan Adana Tabip Odası, SES ve Aile Hekimleri Derneği, ortak basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını, Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Neslihan Önenli Mungan okudu.

Sağlık çalışanların haklarının elinden alındığını söyleyen Mungan, “Sağlık Bakanlığı, TBMM’ye getirdiği yeni yasa tasarısıyla, ASM ve TSM’lerde ek ve esnek çalışmanın önünü açarak, bir yandan basamaklı sağlık hizmetlerini, öte yandan birinci basamak hizmetlerinde çalışanların enerjisini bitirmek için var gücüyle çalışıyor.” dedi.

 “Acil servis hekimliği farklı bir mesleki eğitim süreci gerektirmektedir.”  diyen Mungan, “Acil birimlerde sağlık hizmeti sunan çalışanlar, belirli periyodlarda bilgi becerilerini yinelemek için bir takım eğitimlerden geçerler. Acil sağlık hizmetlerini bu alanda yeterli mesleki eğitimi ve deneyimi olmayan sağlık çalışanlarıyla gidermeye çalışmak halkın sağlığını tehlikeye atmak anlamına gelmektedir.” ifadelerini kullandı.

Sağlık çalışanlarının halkla karşı karşıya getirilmek istendiğini iddia eden Mungan, “Sağlık Bakanlığının meselelere çözüm odaklı bakmasının önemini, çalışanların görüş ve önerilerini dikkate alınmadan yapılacak düzenlemelerin yaşam bulamayacağının bilinmesini bir kez daha hatırlatıyoruz. Biz hekim ve sivil toplum kuruluşları olarak toplumsal ve sosyal olayların da bir parçasıyız. Güven ve saygı üzerine inşa edilmiş bir toplum ve hekim ilişkisi istiyoruz. Bizlere kulak verildiğinde halka da kulak vermiş olunacaktır. Kendi haklarımız, mesleğimiz, geleceğimiz ve halkın nitelikli sağlık hizmeti alma hakkı için kararlılıkla sürdürdüğümüz mücadelemizi büyüterek devam ettireceğiz.” sözleriyle açıklamasını bitirdi. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir