• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
`Camiye gelmeyen çocuklar kötü ortamlara gidecektir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Okulların yaz tatiline girmesiyle başlayan yaz Kuran kurslarının başlama tarihlerinin Ramazan ayına denk gelmesiyle rağbetin daha fazla olduğu gözlerden kaçmadı.

Mübarek ramazan ayının gelmesiyle adeta zirve yapan manevi duygular sonucu camilere büyük bir yönelişin söz konusu olduğunu söyleyen Cami görevlileri, büyüklerin teravih ve mukabelede, çocukların ise gün içerisinde yapılan Kuran derslerinde camileri doldurduğunu söyledi.

Öğrencilerin 23 Haziran tarihinden itibaren camilere akın ettiğini söyleyen eğitimciler, camilere gelmeyen çocukların kötü ortamlara gidebilecekleri uyarısında bulunarak ailelerin çocuklarını camilere yönlendirmelerinin bir çok açıdan iyi sonuçlar doğuracağı tavsiyesinde bulundu.

Çocuklar öğrendiklerini mukabelelerle tekrar ediyor

Camilerinde yaklaşık 200’e yakın öğrenciye ders verdiklerini söyleyen Diyarbakır Demirok Camii İmamı Kadir Buran, ramazan ayının Kuran ayı olduğunu hatırlatarak, “Halkımız, çocuklarını ramazan ayında daha çok camilere gönderiyor. Birçok öğrencimiz burada Kuran dersi aldıktan sonra mukabelelere katılıyor. Bu şekilde öğrendiklerini mukabelelerde tekrarlıyorlar.” dedi.  

Yaz Kuran Kurslarına katılan öğrencelere Kuran’ı Kerim, iman esasları ve Hz. Peygamber’in hayatı gibi dini dersleri anlattıklarını aktaran Buran, öğrencilere kurs bitiminde başarı belgesi vereceklerini söyledi.

“Camiye gelmeyen çocuklar, kötü ortamlara gidecektir”

Buran, ailelere tavsiyelerde bulunarak, “Ailelere şunu söylemek istiyorum. Yaz mevsiminde çocuklarını camiye göndermeleri gerekiyor. Çocuklarımız, Kuran’ı Kerim ve din derslerini almadığı zaman kötü ortamlara gideceklerdir. Vakitlerini internet kafelerde geçirecektir. Çocuklarımızı dini dersleri almaları için günde en az 3 saat camiye göndermemiz gerekir. “ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir